Едва 35 пловдивчани са потърсили покрив в приюта за временно

...
Едва 35 пловдивчани са потърсили покрив в приюта за временно
Коментари Харесай

Само 35 бездомни в приюта за зимата

Едва 35 пловдивчани са потърсили покрив в приюта за краткотрайно настаняване тази зима. Това заяви зам.-кметът по обществени действия Георги Титюков. Въпреки предоставената опция още доста хора избират да нощуват навън на разнообразни местоположения в града. Има ги даже в идеалния център, какъвто е казусът с една остаряла къща на ул. „ Виктор Юго ”. Другото място, където зимуват бездомници, са приземните етажи на няколко незавършени кооперации на ул. „ Димо Хаджидимов ” в „ Южен ”.

„ Приемаме всеки, който ни потърси, само че никого не можем да принудим да пристигна не по свое предпочитание. Ако тези хора нямат персонални карти, полицията незабавно им издава краткотрайни, с цел да могат да бъдат настанени ”, изясни зам.-кметът.

Освен приюта скоро ще бъде приключен и дом от фамилен вид за изпаднали в неволя семейства. Той е в региона сред бул. „ Шести септември ” и „ Мария-Луиза ” и се финансира по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. „ Целта е там да попадат бедстващи фамилии - стаите две по две са свързани с порти ”, сподели Титюков. За новия център са дадени към 700 000 лв., той е чисто нов, на 4 етажа и разполага със стаи за 17 души.

Преди време кола блъска майката в семейство с три деца. Жената е месеци в кома и по-късно почива. Семейството живее чартърен. Помагали са си за наема с детските, само че до момента в който тя е в кома, брачният партньор не може да ги тегли. Още след втория месец хазяинът ги гони. Домът от фамилен вид е тъкмо за такива семейства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР