Едва 33% от българите са на мнение, че високите нива

...
Едва 33% от българите са на мнение, че високите нива
Коментари Харесай

Вярват ли българите на ваксините срещу КОВИД?

Едва 33% от българите са на мнение, че високите равнища на имунизация ще доведат до по-бързо икономическо възобновяване. 46 на 100 обаче остават скептични.

Това демонстрират резултатите от национално представително изследване на " Тренд " по отношение на икономическото възобновяване от COVID-19. То е извършено по самодейност на евродепутата Цветелина Пенкова в интервала 1-7 декември 2021 година Целта му е била да изследва настройките на жителите и бизнеса по отношение на националните и европейски ограничения в отговор на рецесията. В изследването са включени 1009 жители над 18 годишна възраст и фокус група от представители на бизнес бранша.

" Това в действителност демонстрира недоверието на хората във имунизациите ", коментира  Димитър Ганев.
Тренд: Повишаването на цените – главно предизвикателство пред ръководещите
Повишаването на цените е главно предизвикателство пред новата власт. Половината от българите считат, че повишаването на цените е с над...
Прочети повече
Представители на дребния и междинен бизнес пък дават позитивна оценка във връзка с ускорената имунизация и директна корелация с естественото възобновяване на икономическите действия и бизнес интензивностите.

Според Пенкова неналичието на съответна осведомителна акция по отношение на имунизациите е демотивиралo доста хора да се възползват от тях.

От допитването излиза наяве, че 42% са осведомени с икономическите ограничения, препоръчани от страната за справяне с последствията от COVID-19, само че едвам 12% означават, че са се възползвали от тях.

Висока степен на осведоменост с ограниченията се следи при хората сред 40 и 49 години, заемащи управнически позиции. Много ниска е тя при тези от 18 до 29 годишна възраст.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР