Едва 29% от жителите на Каталуния подкрепят независимостта на региона,

...
Едва 29% от жителите на Каталуния подкрепят независимостта на региона,
Коментари Харесай

Едва 29% от жителите на Каталуния подкрепят независимостта

Едва 29% от жителите на Каталуния поддържат независимостта на района, заяви в. " El Pais ", базирайки се на изследване на организация Metroscope.
Според изследването, извършено измежду 500 души, 46% от интервюираните считат, че региона би трябвало да остане в Испания, като получава нови и обезпечени права. В същото време, 19% от интервюираните считат, че районът би трябвало да бъде част от испанското кралство, без да се употребява с спомагателни преференции, съобщи БГНЕС.
В петък Народното събрание на Каталуния утвърди резолюция за оповестяването на самостоятелна република. Веднага по-късно Рахой разгласи, че е разпуснал каталунския парламент и е насрочил районни избори на 21 декември, с които да възпре сепаратиското придвижване в Каталуния. Това е първата допустима дата, защото по закон изборите би трябвало да се проведат минимум 54 дни след оповестяването им в каталунския формален вестник.
На 1 октомври в района се организира референдум за излизане от състава на Испания. Участваха 2,28 млн. от 5,31 млн. каталунски гласоподаватели, като 90,18% се оповестиха за самостоятелност. Мадрид счита допитването за нелегално и не признава резултатите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР