Едва 28-годишен Емануел Тарпин е прочут талант в бижутерийните среди.

...
Едва 28-годишен Емануел Тарпин е прочут талант в бижутерийните среди.
Коментари Харесай

Как 28-годишният Емануел се превърна в един от най-търсените дизайнери на луксозни бижута в света

Едва 28-годишен Емануел Тарпин е фамозен гений в бижутерийните среди. През последните пет години той натрупа първокласен лист с клиенти, спечелвайки премията Rising Star от Fashion Group International и дизайнер на годината на премиите Town and Country Jewelry Awards през 2019 година

" Имам пристрастеност към бижутата още от дете ", споделя той пред Business Insider. " В медиите непрекъснато се приказва за пристрастеността и основаването на стилния дизайнер, само че бижутерът в наши дни постоянно би трябвало да бъде предпазлив. Смятам, че това е тъпо ", споделя Емануел.

Тарпин е приключил през 2014 година в учебното заведение Haute École d`Arts Appliqués в Женева, Швейцария, където учи дизайн на бижута. След това той стартира работа в работилницата за бижута от висок клас Van Cleef & Arpels на, където съумява да усъвършенства своите дизайнерски техники и направа.

След три години той подготвен да опита нещо ново

" Беше разочароващо да върша бижута, които нямаха мой личен дизайн ", сподели той. " Исках да стартира нещо, което да е мое лично, желаех да се развъртвам, да опитам нови неща, да тествам личните си дизайни и да основа лична марка ", спомня си той.

Така през 2017 година той започва едноименната си линия бижута и отива в Ню Йорк. Тогава никой не знае името му, само че той е решен да покаже на най-хубавите играчи в бижутерийната промишленост, че може без старания да стане част от тях.
 Да основеш два онлайн бизнеса от нулата до годишни продажби за над $3 милиона и то единствено за 5 години
Да основеш два онлайн бизнеса от нулата до годишни продажби за над $3 милиона и то единствено за 5 години

27- годишният милионер споделя по какъв начин реализира това и дава няколко съвета

" Уговорих се с Christie`s в Ню Йорк и им демонстрирах украшение с мой дизайн и те в действителност го харесаха ", сподели той. " Веднага го пуснаха на търг. "

Първата му двойка обеци, продадена в Christie`s за 25 000 $ през 2017 година, като аукционната къща го разказва в текста на обявата си като " обещаващ млад дизайнер на бижута ". Тогава 25-годишният Тарпин се трансформира в изгряваща звезда.

Днес бижутерът има лист с клиенти и то толкоз извънредни, че работи с тях единствено посредством персонални срещи. Той не се продава в магазини или онлайн и даже няма лична изложба към момента.

" Обичам да отстранявам време на клиентите си. Искам те да видят моята галактика, какво сътворявам и от кое място идва моето ентусиазъм ", сподели той. " Винаги съм пътувал доста със фамилията си и това постоянно ме е вдъхновявало. Аз доста обичам природата. Израснах в Анеси, в Югоизточна Франция ", споделя той.
 Как 32-годишна азиатка направи фешън империя със спестяванията на майка си
Как 32-годишна азиатка направи фешън империя със спестяванията на майка си

От уебсайт и блог за продажба на втора употреба облекла, бизнесът става цяла фешън марка

Тарпин не прави доста бижута годишно и споделя, че са нужни няколко месеца, с цел да може той и неговият екип да осъществят плановете си. За дизайнера избирането на скъпоценни камъни е една от най-важните стъпки.

" Обичам бели диаманти, само че също по този начин употребявам доста цветни камъни като изумруди, сапфири и даже фини камъни - не скъпоценни ", сподели той. " Всичко е само по рода си. "

След като проектира бижута и се срещне с клиент, той им дава препоръки по какъв начин да носят новия си аксесоар: с елементарни облекла, които ще оказват помощ да привлекат вниманието към неговите дизайни. " Винаги е ужасно да имаш доста елементарна рокля, която ще разреши красивият подробност, като бижуто, да изпълне ", сподели той.

Тези препоръки помогат да притегли още повече вниманието към младия дизайнер и през януари 2019 година му е връчена премия, по този начин и дизайнер на годината на премиите Town and Country Jewelry Awards.

След това стилистът на Риана се свързва с него. Певицата е харесала обичаше чифт обеци на младия дизайнер. " И по този начин стартира всичко - по напълно елементарен метод ", сподели той за работата си с най-богатата музикантка в света.
 Три европейски бизнеса, които процъфтяха по време на пандемията
Три европейски бизнеса, които процъфтяха по време на пандемията

Някои означиха растеж на приходите от над 100%

Бижутата могат да бъдат интелигентна инвестиция - само че може би по-важното е изкуството

Разбира се има концепция за инвестиция, само че в действителност не мисля за това, когато сътворявам нещо. Бижутата са нещо доста интимно, доста персонално ", сподели той. " След пандемията хората може би ще мислят по друг метод за това по какъв начин купуват бижута. Може би в действителност ще мислят повече за възприятията и ще си купят неща, които ги радват ", съобщи Тарпин.

Въпреки нестабилния пазар, пандемията популяризира спорни послания - че бижутерийният бранш е подготвен да поеме сериозен удар, само че също по този начин, че когато времената са сложни, хората, които могат да си го разрешат, въпреки всичко купуват диаманти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР