Едва 25% от хората у нас са готови да се

...
Едва 25% от хората у нас са готови да се
Коментари Харесай

Само 25% от българите са готови да се бият за страната си


Едва 25% от хората у нас са подготвени да се бият за страната си, излиза наяве от световно изследване на WIN/Gallup International. Този резултат слага България на 54-то място, съвсем в дъното на социологическата ранглиста.

Изследването сочи, че 61% от интервюираните в 64 страни биха били подготвени да водят война за своята страна. Съществуват обаче обилни разлики по райони. Така да вземем за пример, жертвоготовността е на най-високо равнище в страните от Близкия Изток и Северна Африка, а най-ниско е в Западна Европа. На първите две места са Мароко и Фиджи (94%), следвани от Пакистан и Виетнам (89%).

Историята на тези страни в последните спорове дава забавно съпоставяне. Само 11 на 100 от японците се усещат подготвени за война и едвам 13 на 100 биха желали да се борят за родината си, до момента в който процентът е двойно по-висок във Англия (27%) и Франция (29%).

Любопитен факт е, че за страната си биха се жертвали 52% от дамите и 67% от мъжете в световен мащаб. Лицата на възраст 18-34 години са най-отзивчиви в това отношение – 66 на 100 от интервюираните декларират, че непринудено биха стъпили на фронта. Що се отнася до религиозното многообразие, мюсюлманите (78%) са най-склонни да се борят за родната си страна, съобщи БГНЕС.



В Европа по-малко склонни да водят война за страните си от нас са единствено чехите (23%), австрийците (21%), испанците (21%), италианците (20%), белгийците (19%), германците (18%) и холандците (15%).

Също по този начин българите са минимум склонни да се бият за родината си и измежду останалите народи на Балканите.
Международното изследване на WIN/Gallup International Association е традиция, инициирана и създадена от Джордж Галъп през 1977 година То се организира всяка година в 64 страни по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР