Едва 19 на сто от българите заявяват, че биха се

...
Едва 19 на сто от българите заявяват, че биха се
Коментари Харесай

Проучване: Едва 19% от българите готови да се ваксинират срещу коронавирус

Едва 19 на 100 от българите декларират, че биха се ваксинирали против Коронавирус при първа опция. Това демонстрират данни от изследване, показано публично от. По-нисък резултат се следи единствено в Кипър - 16%, написа.
Така страната ни е надалеч от междинното равнище в Европейския съюз, където предпочитание за ваксина допустимо най-скоро показват 45% от участниците в допитването. Други 20% показват, че биха се ваксинирали до края на годината. За 21% това може да се чака по-нататък, а два % не знаят дали желаят ваксина, демонстрират данните.
 България ще получи близо 5,5 милиона дози ваксини до края на юни България ще получи близо 5,5 милиона дози ваксини до края на юни
" Третата вълна на ковид у нас върви надолу, с помощта на извънредно положителната работа по ръководство на пандемията. А в резулта...
Най-много са деклариралите предпочитание да бъдат ваксинирани в Ирландия - 74%, Дания - 73 на 100, и Швеция - 71%. За България отговорите демонстрират също, че 21% от жителите показват подготвеност да се имунизират до края на годината, а 32 на 100 - по-късно. Общо 22% от българите са дали отговор, че няма да се имунизират “никога ”, а шест на 100 не знаят какво да вършат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР