Едва 18-годишен Димитър Ташев заминава за Страната на неограничените възможности

...
Едва 18-годишен Димитър Ташев заминава за Страната на неограничените възможности
Коментари Харесай

Успелите зад граница: Българин създава първата мобилна версия на страница на US-сенатори 


Едва 18-годишен Димитър Ташев отпътува за Страната на неограничените благоприятни условия



От Страната на неограничените благоприятни условия назад в Бургас, по този начин стартира историята на Димитър Ташев. Определя себе си като чиновник на обществото.
Едва 18-годишен отпътува за Съединени американски щати, където през 2003 година основава първата мобилна версия на страницата на щатските сенатори-републиканци. Освен това Ташев създава формалните страници на 33-ма от 100-те сенатори на Съединени американски щати и участва на молитвените закуски, дадени от президентите Джордж Уокър Буш, Барак Обама и Доналд Тръмп.,пише Bg voice.bg

„ Бях поканен за първи път 2003 година на националната молитвена закуска с президента Буш по това време и лятото на същата година бях на специализация в Сената, отново по тази линия “, споделя Димитър.


Работил в най-голямата компания за домейни в света, в този момент създава собствен стартъп за профилирани имейл-адреси. В момента е и съветник на софтуерна компания в региона на цифровата промяна за Европа, Близкия Изток и Африка.

Паралелно с всичко това се стреми да развива предприемаческата среда в Бургас,
с цел да не напущат младите освен града, само че и страната.

Нека да напомним, че точно Бургас е един от градовете, които по традиция печелят наградата за най-хубав град за живеене в България. Най-близо до него като съперник стои Стара Загора.

Примерът, който Димитър Ташев дава с отношението си към родния си град Бургас е извънредно индикативен, тъй като доста са рядко хората, които са съумели на открито и не не помнят и родината си, а и градът, от който са тръгнали.
Именно този позитивен образец и всъщност една добра процедура би трябвало да бъдат разпространявани постоянно и на всички места, когато и където това е допустимо и възможно, тъй като по този начин се основава чувството и действителното разбиране на пълноценния триумф на един човек в дадена професионална или научна сфера.

Това е методът човек не просто да успее единствено за себе си, само че да успее и за своите сънародници. Всъщност образците надалеч не са толкоз малко в това отношение, даже в противен случай. Не е инцидентен и фактът, че най-големият официално външен вложител на парични средства за страната ни са точно емигрантите, които печелят парите си с тежък труд в непозната среда и отделят от своя залък в дословния смисъл, с цел да подкрепят колкото и с каквото могат своите близки и другари в България. Така те не просто внасят свежи пари в стопанската система ни, само че и

усъвършенстват самостоятелното икономическо богатство
на обособени хора, което пък има изключително мощен честен и не по-малко обществен резултат върху цялостната скица у нас.

Грижата за близък се трансформира не просто в грижа за „ своите хора “, а когато хора като Димитър Ташев създадат нещо за града си, те усъвършенстват благосъстоянието на цели райони. Да, евентуално това е малко, евентуално не е чак толкоз доста, само че е нещо и е начало на нещо, което демонстрира пътя, трасира посоката и указва задачите. А в последна сметка задачите са значими – това е подобряването на персоналното обществено състояние на обособени хора и оттова възстановяване на обществената среда в района, града, страната като цяло. Това са стъпките – дребни, евентуално от време на време даже и неуверени, само че – в вярната посока.


А когато един действително съумял българин, който е работил в най-голямата компания за домейни в света, в този момент създава и собствен стартъп за профилирани имейл-адреси, покаже, че го може, останалите ще го последват. Примерът е явен, образецът е високо честен, образецът е инфекциозен и точно на това се разчита – да се тръгне отнякъде, само че безусловно да се стигне до там, докъдето би трябвало да се стигне – положителната процедура и положителният образец, нещо, което всеки може да види и от което да се възползва, да черпи сили, ентусиазъм и безстрашие за личните си проекти един ден, когато ги има, когато ги подреди и когато те се трансфорат в неговата персонална „ американска фантазия “, която може да реализира самичък и още веднъж посредством нея да подкрепи своята Родина, роден град и район в България!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР