Едва 14 на сто от неваксинираните гърци на възраст над

...
Едва 14 на сто от неваксинираните гърци на възраст над
Коментари Харесай

Само 14 процента от неваксинираните гърци над 60 години са платили дължимата глоба

Едва 14 на 100 от неимунизираните гърци на възраст над 60 години са платили административната санкция, наложена от държавното управление през януари, демонстрират данни на Независимия институт за публични доходи, представени от в. " Катимерини ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31118
Гръцкото държавно управление дефинира санкции в размер на 100 евро месечно от средата на януари за възрастните жители, които не са си сложили ваксина против COVID-19, за да насърчи имунизацията и да облекчи натиска над здравната система, показва изданието.

Едва 44 хиляди от общо 317 962 души, които са били известени, че би трябвало да платят санкцията, обаче са го създали до крайния период на 15 март.

Длъжниците подлежат на начисляване на такса за забавено заплащане, а тези от тях, които са неплатежоспособни, са застрашени от конфискация на имуществото.

Неуточнен брой неплатили лица са оспорили санкцията пред локалните данъчни управляващи, макар че няма такава законова наредба.

Глобите за неимунизираните лица над 60-годишна възраст ще бъдат прекъснати в средата на април, заяви държавното управление предходната седмица.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР