Едва 13-годишен Юсуфа Мукоко вече е сред най-известните футболисти в

...
Едва 13-годишен Юсуфа Мукоко вече е сред най-известните футболисти в
Коментари Харесай

13-годишен от "Борусия" Дортмунд изумява с голмайсторски нюх

Едва 13-годишен Юсуфа Мукоко към този момент е измежду най-известните футболисти в школата на " Борусия " Дортмунд. Още предходната година роденият в Камерун немски национал попадна под светлините на прожекторите.

В дебюта си при 17-годишните на 13 август 2017 година той вкара 2 гола на " Унтерат " за 9 минути пред погледите на 150 ентусиасти. Четири дни по-късно, Мукоко опъна мрежата на четири пъти при равенството 4:4 против " Шалке 04 ". Така в пет мача той се разписва общо 13 пъти.

13-годишният гений получи повиквателна и за националната гарнитура на Германия до 16 години, където в 4 мача вкара 3 гола.

" В действителността, поради качествата си, е може би с една или две години по-възрастен. Със сигурност обаче не е на 17, на колкото са неговите съперници. Затова и не му е доста елементарно ", споделя Тимо Пройс, треньор на " Борусия " Дортмунд до 23 година

Бащата на Мукоко - Джоузеф, не се превъзнася по качествата на сина си:

" Синът ми е добър състезател, само че аз бях даже по-добър от него, когато бях на неговата възраст. ", твърди таткото.

Големите триумфи на младежа бяха придружени от разгорещени полемики по отношение на неговата възраст. И дали тя е действителна.

" Веднага, когато се роди, аз го записах в немското консулство в Яунде. Той има немски документ за раждане. Затова е и с двойно поданство. Камерунският документ не е за да излъжем за годините му, убеждавам ви ", споделя Джоузеф Мукоко.

Неслучайно получава късмет да играе с момчета, които са с 4 години по-големи от него. След като мина в " Борусия " от " Санкт Паули " предходната година, той стана голмайстор на отбора до 15 години, реализирайки 33 гола в 21 срещи.

Треньорът на мъжкия тим на " жълто-черните " - Петер Щьогер, даже един път загатна, че би го взел в първия отбор. Правилата в Бундеслигата обаче не разрешават на състезател да дебютира при мъжете, до момента в който не навърши 17 години.

Със своите 30 попадения за 17-годишните е топ изпълнител в шампионата, като надалеч след него на второто място е нападателят на " Шалке 04 " Рене Бискуп.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР