Едва 11 месеца от последния вот испанците отново са призовани

...
Едва 11 месеца от последния вот испанците отново са призовани
Коментари Харесай

В Испания се провеждат предсрочни избори

Едва 11 месеца от последния избор испанците още веднъж са призовани да гласоподават на предварителни парламентарни избори, заяви АП.

Това е третият избор за последните четири години. Анализатори декларират, че Испания е в рецесия. Премиерът Санчес свика предварителните избори, откакто през вчерашния ден Народното събрание отхвърли проектобюджета на неговото държавно управление на малцинството.

Гласуването през днешния ден е тест за известността на социалиста Педро Санчес като министър председател. Той към този момент прикани гласоподавателите да го поддържат против връщането на десницата на власт.

Социологическите изследвания демонстрират, че ново появилата се извънредно дясна партия " Вокс " съвсем несъмнено влиза в Народното събрание.

Това е явен сигнал, че испанците могат да заложат на Народната партия. Все отново първи в социологическите настройки са ръководещите социалисти с 30%. След тях идват Народната партия - 17%, а за трето място се борят " Вокс " с извънредно левите " Унидос подемос " и " Гражданите ", които събират към 12% поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР