Едва 10 минути след първия взрив от бомби над Йерусалим,

...
Едва 10 минути след първия взрив от бомби над Йерусалим,
Коментари Харесай

Вижте масираните удари срещу Израел

Едва 10 минути след първия гърмеж от бомби над Йерусалим, втора вълна от ракети мина над града, явно от друга посока, като ярките проблясъци на прехващанията осветиха небето, до момента в който звукът от мощни гърмежи се разнесе из Йерусалим.

Иран е изстрелял масирани талази от ракети и дронове към Израел. До момента се знае за най-малко 200 изстреляни балистични ракети.

Според изказване на Израелските сили за защита от Иран са изстреляни ракети към Израел.

More crazy footage from Israel amid a massive missile attack from Iran
— Faytuks News (@Faytuks)

По-рано Съединени американски щати обявиха, че считат, че Иран приготвя идно нахлуване с балистични ракети против Израел, откакто Израел стартира сухопътна интервенция в Южен Ливан, ориентирана против подкрепяната от Иран Хизбула.

Атаката бе доказана и от Иран с изказване на революционната армия.

Обстрелът е възмездие за гибелта на Хасан Насрала и останалите премахнати от Израел военни водачи на организацията " Хизбула ", излиза наяве от изказването на иранските военни.

Почти над всички обитаеми места в Израел звучат сирените за въздушна заплаха. Активно работи и системата за противовъздушна защита " Железен купол ", която към този момент съумява да прихване всички ирански ракети, настояват от израелските въоръжени сили.

Според CNN най-малко две ракети са блъснали в града, а централата на МОСАД и две военни бази до Тел Авив са измежду задачите на иранската офанзива.

Очевидци оповестяват за доста ракети и над свещения град Йерусалим.



Правителството на Израел е прибрано в бункер, откъдето може да командва защитата на страната.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пък свика среща на шефовете на американските специфични служби в Белия дом, като подреди на американските военни да подкрепят отбраната на Израел и да смъкват ирански ракети, ориентирани към Израел. Там е и вицепрезидентът Камала Харис.

Подобна офанзива Иран предприе против Израел и през април като тогава тя бе отблъсната благодарение на Съединени американски щати и Англия, както и прилежащите арабски страни. Сегашната офанзива обаче е доста по-силна и противодействието й ще бъде доста по-трудно.

Според изявления в обществените мрежи небето над Иран е огряно от изстрелването на ракетите.
ТЕМА преди 25 минути 466 преди 2 часа 4874 преди 11 часа 1626
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР