Едва 10% е критичната точка, при която мнението на малцинството

...
Едва 10% е критичната точка, при която мнението на малцинството
Коментари Харесай

Как темата за устойчивото развитие достига до 45% от населението на България? 

Едва 10% е сериозната точка, при която мнението на малцинството се трансформира в мнение на болшинството, откриват учени от Политехническия институт „ Ранселар “ преди повече от 10 години. демонстрира, че с цел да се трансформират убежденията на цяла общественост, е належащо единствено една десета от хората в нея да възприемат новата концепция. И това предизвика смяна в настройките на всички останали. 

В търсене на тъкмо тези 10% Yettel си слага амбициозната цел всяка година да доближава до 2,5 млн. българи по тематиките за устойчивото развиване. В телекома имат вяра, че хората са толкоз ангажирани с избрана тематика, колкото са осведомени за нея. Затова компанията разпространява устойчиви екологични и обществени практики у нас – от една страна, с цел да покаже положителните образци и да увеличи осведомеността, а от друга - да подтиква по-отговорното държание на потребителите.

Само през 2023 година Yettel ангажира по тематиката 2 908 343 души или съвсем половината от популацията на България, като за втора поредна година даже надминава личния си таргет. Постиженията са резултат от редица осведомителни и рекламни акции, както и стратегии за поощряване на преработването на остарели електронни устройства. Всички те са показани в последния развиване на телекома. 
Първата стъпка е знанието
Създаването на възприятие за персонална отговорност и осъзнатост изисква преди всичко количествено и качествено струпване на познания и информация. Ролята на Yettel тук е да бъде източник на потребно наличие, който трансформира комплицираните термини в послания на понятен човешки език. Точно такава е задачата на миналата самодейност „ Зелената идея на Yettel ” – бюлетинът показва потребна и практическа информация за по-устойчив и екосъобразен метод на живот. Той обгръща необятен набор от тематики – от преработване на остаряла електроника и препоръки за удължение на живота на мобилните устройства до дейно потребление на електрическата енергия и обмисляне на стабилно пътешестване. 
Рециклирането е за всички 
Сред най-емблематичните стратегии на телекома е „ Рециклирай и спести “, която  предизвиква хората да изхвърлят вярно своята неработеща техника, като им предлага ново устройство с отстъпка в подмяна на остаряло. Тя бе подкрепена от необятна маркетингова акция в отговор на потребността от повишение на осведомеността по отношение на замърсяването с електронни боклуци. Едновременно с това, среща хората с опцията да предадат за преработване непотребните си устройства в някой от магазините на телекома.

Добрата вест е, че данните от скорошно изследване на Yettel демонстрират растеж на информираността по тематиката през 2024 година – към този момент 79% от потребителите са наясно, че измежду мобилните оператори има такива, които събират и рециклират остарели устройства при 65% през 2022 г. 

Креативният метод на телекома към електронните боклуци докара до основаването на „ РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel “. Интерактивната апаратура споделя по понятен и ангажиращ метод какви дейности може да предприеме всеки човек, с цел да ограничи отрицателния резултат за природата. Цветният куб посети няколко местоположения в София и Пловдив, където подкани хората да предадат старите си устройства за преработване в специфични чекмеджета за събиране на електронен боклук. Вграден кантар им показваше какъв брой въглеродни излъчвания се икономисват от вярното им отнасяне. 

Резултатите от тази акция също са впечатляващи – единствено за 4 месеца инсталацията съумя да събере над 1000 кг електронни боклуци и да доближи до над 200 000 души  с посланията си за виновна приложимост на технологиите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР