Едва 1% от най-богатите хора на Земята са на път

...
Едва 1% от най-богатите хора на Земята са на път
Коментари Харесай

До 2030-а година едва 1% от най-богатите на Земята ще контролират две трети от световното богатство



Едва 1% от най-богатите хора на Земята са на път да управляват до 2030-а година близо две трети от международното благосъстояние, демонстрира фрапантен разбор на библиотеката на Камарата на общините на Англия, представен във вторник от вестник " Гардиан ".

Чрез този разбор международните водачи са предизвестени, че продължаващото струпване на благосъстояние в една доста дребна част от популацията на Земята ще докара до възходящо съмнение и яд в границите на идващото десетилетие, в случай че не бъдат подхванати ограничения за възобновяване на салдото.

Според разбора на библиотеката на Камарата на общините, в случай че трендовете, които са в действие след световната финансова злополука през 2008-а година, не престават и отсега нататък, то към 2030-а година едвам 1% от популацията на синята планета ще има цели 64% от международното благосъстояние. По-рано тази година компанията " Оксфам " предвижда, че единствено осем топ милиардера към този момент разполагат с благосъстояние, равняващо се на това, с което разполага най-бедната половина на света, или към 3,6 милиарда души. Според изследването на Oxfam, едвам 1% от най-богатите хора на Земята са придобили над 82% от генерираните средства през 2017 година. Това значи, че четири от всеки пет $, генерирани като облага през предходната година, са се озовали в джобовете на 1% от най-богатите хора в света, до момента в който най-бедната част от човечеството не е добавила нищо към положението си.

Британското издание показва, че от 2008-а година насам благосъстоянието на най-богатия 1% от популацията на Земята нараства приблизително всяка година с към 6%, което е доста по-силно от напредък с 3% на благосъстоянието на останалите 99% от международното население. Ако тази наклонност се ресурси и в границите на идващото десетилетия, към 2030-а година благосъстоянието на 1% от популацията на земята ще се прави оценка на към 305 трлн. $ по отношение на актуалните близо 140 трлн. $, демонстрират анализът на библиотеката на Камарата на общините.

В Съединените щати разликата сред богатите и бедните е по-голяма, в сравнение с в редица от европейски страни, сочи обособен отчет. Различията сред Западна Европа и Съединени американски щати във връзка с равнищата на неравноправие са " рискови ", сподели оповестен по-рано през годината отчет на Лабораторията за международно неравноправие - проучвателен план в над 70 страни на Парижкото учебно заведение по стопанска система в съавторство с френския икономист Томас Пикети.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР