Едсон Арантес до Насименто – по-известен като Пеле, е починал.

...
Едсон Арантес до Насименто – по-известен като Пеле, е починал.
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Пеле издъхна на 82 години!

Едсон Арантес до Насименто – по-известен като Пеле, е умрял. Бразилецът, който беше считан за един от най-великите футболисти в историята, умря на 82 години в родината си след дълготрайно заболяване. През последните седмици здравословното положение на Краля на футбола внезапно се утежни и за голямо страдание той загуби борбата с рака на дебелото черво.

Смъртта на бразилската звезда е доказана от сътрудника му Джо Фрага. Според уеб страницата G1 на Globo фамилията към момента не е направило изказване за поклонението.

Пеле беше признат в болница в края на ноември. В навечерието на Коледа и по-точно на Бъдни вечер, той съумя да се сбогува с най-близките си, които дойдоха в болница " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло.

Наскоро щерка му Кели разгласява фотография, на която е в ръцете на татко си. „ Винаги дружно, борейки се и надявайки се. Измина още една нощ “, написа тя тогава.

Болницата „ Алберт Айнщайн “ заяви преди дни, че ракът прогресира и че той се нуждае от повече грижи заради усложнения в работата на бъбреците и сърцето. В известието на болничното заведение се показва още, че Пеле ще остане в „ естествена стая “ и няма да бъде преместван в интензивно поделение.За страдание през последните години бразилецът постоянно влизаше в лечебни заведения. През 2014 година той се озова в такава поради проблеми с бъбреците, а няколко месеца по-късно претърпя интервенция на простатата. На 4 септември 2021 година в болничното заведение „ Алберт Айнщайн “ в Сао Паоло Пеле беше опериран от рак на дебелото черво. От този миг нататък легендата страда доста, а терапиите даваха резултат до предишния ноември, когато Пеле се върна в болничното заведение, в която в последна сметка умря.

Пеле е единственият троент международен първенец. Той печели Мондиал с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години, като държи и върха за най-вече голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР