Еднояйчните албанци с идентична ДНК разиграват властите от години. 34-годишни

...
Еднояйчните албанци с идентична ДНК разиграват властите от години. 34-годишни
Коментари Харесай

Интересно! Вижте как близнаци разиграват правосъдието в Италия

Еднояйчните албанци с идентична ДНК разиграват управляващите от години.
34-годишни близнаци разиграват от години италианските управляващи, които все не могат да ги осъдят за осъществените от тях закононарушения. Албанците Едмонд и Едуард Труши са еднояйчни близнаци и са като две капки вода във всичко – по ДНК, растеж, външен тип, татуировки и даже по метода, по който вчесват перчемите си. Единственото, по което се разграничават, са пръстовите отпечатъци. Когато обаче някой от двамата е в акция, той употребява ръкавици, тъй че изчезва и единственото доказателство, посредством което може да бъде наказан. Нито един път до момента италианските управляващи не са били в положение да потвърдят кой тъкмо от двамата братя е обрал даден магазин или дом, по тази причина и съдията не знае в никакъв случай кого от двамата да осъди.
Резултатът от всичко това е, че макар стотината кражби и обири на техен тил те нямат присъда в досието си. Според в. “Стампа” еднояйчните близнаци Едмонд и Едуард преди 4 година попаднали дружно в пандиза на Мантуа. Едмонд тъкмо щял да премине със своя “Форд Мустанг” италианската граница, когато управляващите щракнали белезниците на ръцете му. Едуард пък към този момент бил арестуван от карабинерите на Салуцо в къщата си в Кастильоне деле Стивиере, на езерото Гарда. В последна сметка бягството на Едмонд траяло 24 часа. Във вилата им пък Едуард бил арестуван дружно с малко благосъстояние от скъпоценни камъни, диаманти, златни бижута, 5 часовника “Ролекс” за 300 000 евро и 24 000 евро в брой. Всичко това било плячка от десетките им кражби по къщи в северните области Фриули, Пиемонт, Венето и Тоскана.
Кой тъкмо обаче от близнаците е откраднал този или оня предмет, чие лице е запечатано от тази или онази видеокамера на банка или магазин, не е ясно. Дори да остави следи на мястото на престъплението, причинителят по-късно не може да бъде наказан.
На всеки видеозапис има все едно и също лице. Дори когато единият от двамата близнаци остави слюнка или пот при осъществяване на следващото закононарушение, неговата идентичност отново не може да бъде потвърдена изрично в съда. Проблемът е, че при еднояйчните близнаци ДНК-то е идентично, със напълно дребни разлики. Те не могат да се видят с естествена инсталация, по тази причина е нужна намесата на извънредно комплицирани апаратури за генетичен разбор, с които управляващите не разполагат.
Според в. “Република” единствено преди дни съдът във Верона оправдал за следващ път двойката близнаци. И този път обвинен за осъществяването на обир в къща в провинция Верона бил Едуард Труши. Той работил през нощта, само че притежателят на дома се събудил и опитал да го спре. Двамата се сборичкали. Бандитът даже изгубил косъм от главата си, оставил и пот.
След като се анализирали следите му, се стигнало до извода, че те са на Едуард. Съдийката Лаура Донато обаче го оправдала, тъй като не била сигурна кой от двамата в последна сметка е работил – въпреки всичко тяхното ДНК е еднообразно.
И други три процеса в предишното против близнаците свършиха в нищото. Причината е, че при всички тях доказателствата въз основата на ДНК разбори не служат за нищо.
Играейки си на котка и мишка с италианските управляващи, двамата албански близнаци все излизат на независимост, след което още веднъж се впускат в обичаното си занятие – обирите. Градовете, попаднали под прицелите им, са все в богатата Североизточна и Централна Италия – Кунео, Мантуа, Виченца, Верона, Тревизо, Ферара, Удине, Падуа, Гориция, Пезаро, Урбини, Пиза, Ровиго, Пистоя.
За да разиграват още повече управляващите, близнаците си служели и с телефони на името на жители от Гамбия, Мозамбик и Пакистан, които си разменяли непрестанно. В пъзела се вписвали и двете им коли “Мерцедес” и “Форд”, само че кой от близнаците коя кола по кое време и къде употребявал при закононарушенията, и това не било несъмнено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР