Едното от децата, поразени от мълния в Русе, е починало.

...
Едното от децата, поразени от мълния в Русе, е починало.
Коментари Харесай

Почина едното от децата, ударени от мълния в Русе

Едното от децата, изумени от гръмотевица в Русе, е умряло. Това заяви Стела Кръстева от пресцентъра на Университетската болница „ Канев “.

Детето е докарано в болничното заведение в положение на клинична гибел, без сърдечна и дихателна активност. В продължение на час екипите са го реанимирали. Лекарите са създали всичко по силите си, само че без триумф, сподели Кръстева пред Българска телеграфна агенция. 

Инцидентът с двете деца стана на стадион „ Дунав “ в града. Сигналът е подаден към 19:20 часа довечера. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На стадиона е имало деца, които упражняват.

Старши треньорът на втория тим на „ Дунав “ Мариян Тодоров пръв се е притекъл на помощ. „ Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на прилежащото игрище. Отидохме незабавно, взехме да им даваме, аз какъв брой съм давал изкуствено дишане. На едното гащетата му бяха поизгорели. Когато колите за спешна помощ пристигнаха, дишаха децата. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо, все съм чувал… Аз видях някаква мълния, мислех, че тя е встрани дори, не мислех, че е при тях, при децата, само че очевидно се оказа, че е. Може би е блъснало едното дете, не знам, аз бях на другото игрище, видях, че лежаха, дори в първия миг си мислех, че някакъв боязън има, по тази причина са легнали, след това като отидохме, те …. “, описа Тодоров.

Останалите деца, които са били на тренировката, са мощно уплашени. На място бяха извикани родителите им, с цел да ги приберат вкъщи. От клуба на този стадий отхвърлиха да разясняват, защото всички са в потрес от случая.

От Спешна помощ оповестиха, че двете деца са на по 11 години. Едното е превозено в УМБАЛ „ Медика “, а другото в Университетската болница „ Канев “ в Русе.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР