Едноседмичната акция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция

...
Едноседмичната акция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция
Коментари Харесай

Провериха 423 шофьори за употреба на алкохол и наркотици в Монтанско

Едноседмичната акция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /TISPOL/ е извършена на територията на страната ни и на всички страни членки на Европейски Съюз в дните от 4 до 10 юни. В хода на интервенцията в област Монтана са осъществени инспекции на 423 водачи. Установени са 6-ма извършители - 3 –ма водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и 3-ма – след приложимост на наркотични субстанции. Девет водачи са карали без наложителната застраховка „ Гражданска отговорност”.
В хода на интервенцията са връчени 21 електронни фиша на водачи на МПС и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени санкции. По време на акцията са разкрити 2 престъпни закононарушения, едно закононарушение, обвързвано с наркотични субстанции и е открито лице, оповестено за общодържавно търсене.
В седмицата от 04 до 10 юни при осъществяване на контролната си активност пътните служители на реда са открили и 423 нарушавания на водачи на МПС. Съставени са 158 акта и 253 фиша. Установени са 13 нарушавания на пешеходци. На съображение чл.171, т. 2а от ЗДвП. е прекъсната регистрацията на 9 МПС. Регистрирано е едно тежко ПТП, с 2-ма ранени жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР