Еднополюсната хегемония на САЩ е в агония. Но това не

...
Еднополюсната хегемония на САЩ е в агония. Но това не
Коментари Харесай

Посочена е датата на ядрената война: За световния елит спешно се строи остров на спасението

Еднополюсната надмощие на Съединени американски щати е в мъка. Но това не е задоволително наслада. Американските глобалистки елити могат да стартират международна нуклеарна война, с цел да анулират всички свои задължения и грехове към света, както и позициите на всички геополитически играчи. Но единствено за това ли е?

Американска мъка

Настъпиха последните дни на еднополюсната архитектура на света, в която Съединени американски щати играят ролята на хегемон. Тези, които настояват, че са международни водачи, са наясно с това.

Авторите на умни (без ирония) американски и други западни издания, които не са част от кохорта водещи гневни пропагандни рупори като CNN или The Washington Post (този вестник съществено се назовава основният печатен орган на ЦРУ), са в съпротива на истаблишмънта и се пробват да погледнат трезво на нещата. И не тъй като са срещу американската надмощие, а тъй като обичат Америка.

Самите те споделят, че еднополюсната надмощие на Съединени американски щати е в мъката си. Нека проучваме накъде това може да докара света.

Особено би трябвало да се подчертае, че частта от американското население, заемаща консервативни позиции, никога не е изгубила способността за дълбока интроспекция или най-малко за сериозен взор към себе си. Въпреки че, в случай че четете извънредно всеобщи американски изявления, може да наподобява противоположното. Но не е.

В тази публикация ще прибегнем до щедро цитиране на американски разбори, оповестени в немейнстрийм западната, най-вече американска преса, с цел да избегнем обвиняванията в пристрастност в оценката на американския истаблишмънт и неговата заплаха за планетата.

Смъртта на един мит

Ето няколко цитата от The American Conservative, които не се нуждаят от обстоен коментар.

" Тъй като сме очевидци на краха на разнообразни съществени разкази, изключително тези към войната на САЩ/НАТО с Русия в Украйна, американците би трябвало да стартират да премислят своето схващане за националното водачество на Съединени американски щати. Повечето американски жители не са наясно с голямото противоречие сред това, което тяхното държавно управление прави в чужбина, и историите, които чуват от неговите представители ".

" В резултат на това американците неумишлено поддържат всевъзможни задгранични интервенции, без да схващат какво в действителност се случва. От години те са подвеждани от непрекъсната пропагандна акция, която едвам в този момент стартира да се разплита ", написа Джордж О`Нийл, младши, член на борда на шефовете на American Ideas Institute, в публикацията си с присъщото заглавие " Смъртта на мита ", оповестена в The American Conservative.

Авторът отбелязва, че американците „ претърпяват смъртните агони на еднополюсната надмощие на Съединените щати над огромни елементи от света “.

" Докато жителите не стартират да осъзнават степента на политическата машинация на тяхното държавно управление, ще става все по-трудно да схванат изменящата се световна позиция на Съединените щати и да се приспособят към следствията от възходящото отрицателно разбиране на нашата страна от доста хора по света ", акцентира Джордж О`Нийл младши от The American Conservative.

И по този начин, самите американци декларират, че ръководещият хайлайф на Съединени американски щати заблуждава всички и най-много народа си в една от най-важните области на националното съзнание - за мястото на Съединени американски щати в света и съвсем изчезналата американска световна надмощие.

Слабост във всичко

Като образец за сериозен разбор на същинското положение на Съединените щати дано цитираме друго не-масово издание, American Thinker. Известният американски журналист Джон Грийн написа на страниците си, че Америка, неспособна да реши вътрешните си проблеми, отстъпва на противниците си на всички фронтове и че светът към този момент не се опасява от нея.

Америка показва военна уязвимост, уязвимост на разузнаването, икономическа и индустриална уязвимост и изпада в шизофренията на " равенството сред половете ".

" Нашата военна мощ от два милиона, с най-модерните оръжия, които светът в миналото е виждал, се съобщи (в Афганистан) на пъстра пасмина от 80 000 души, въоръжени с това, което се побира в пикап ", споделя той.

" По време на предаването ние дарихме военно съоръжение на стойност към 7 милиарда $ на тези сили („ талибаните “). След 21 години война, която отказахме да спечелим, нашите военни запаси са изчерпани. Това, което ни остава, се харчи за безкрайни дарения за Украйна ", Джон Грийн написа в American Thinker.

И спомагателни бележки:

" Вместо да възвърне бойните качества на нашите въоръжени сили, Генералният щаб предизвиква сериозната расова доктрина и дисциплината на транссексуалните местоимения ".

Авторът навежда читателя на концепцията, че Съединените щати към този момент не са военният исполин, който са били и това е в основата на тяхното международно владичество.

И по-нататък, насочвайки вниманието си към стопанската система, създателят на публикация в American Thinker акцентира:

" Нашите разточителни политици са натрупали повече от 31 трилиона $ обществен дълг. Само лихвите по този дълг към този момент са четвъртата по величина позиция във федералния бюджет ".

" Фондовият пазар е изгубил стойност от над 7 трилиона $ единствено през последната година. Ръстът на инфлацията обезценява пенсионните сметки и принуждава американците да източват спестяванията си, с цел да свържат двата края ", продължава той.

" Няма да можем да отговорим на финансовите условия на световната рецесия, тъй като нямаме нищо друго с изключение на дългови отговорности в нашата касичка ", счита Грийн.

" Администрацията на Байдън изчерпа нашите стратегически доставки на нефт в несполучлив опит да управлява цените на бензиностанциите – нещо, което запасът в никакъв случай не е възнамерявал да прави ", написа създателят.

" Резервът в този момент е на най-ниското си равнище от 1984 година В същото време администрацията ограничи вътрешното произвеждане на сила. Сега подвластен от енергийни носители, доставяни от най-нестабилните райони на света ", Джон Грийн декларира.

С други думи, Съединени американски щати, представяйки се за водеща стопанска система в света, в действителност са извънредно уязвими в енергийно отношение, което не е признак на международния хегемон.

Къде е изходът?

И по този начин, Америка се разпада, нейните вътрешни проблеми предизвикват загуба на международна надмощие. Ако самите американци схващат всичко това, светът несъмнено е навлязъл в ерата на радикална смяна.

Но казусът е, че глобалисткият хайлайф, именуван още американската „ дълбока страна “ и американският демократичен истаблишмънт, при никакви условия не могат да одобряват загубата на своята хегемонна роля и да одобряват този поврат в международната история за даденост.

Глобалисткият хайлайф се пробва да предотврати загубата на международно водачество и надлежно краха на всички свои проекти, които деликатно и систематично изпълняваше в името на това водачество след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Как може да избегне тази орис?

Глобалисткият хайлайф може да реши да предприеме обезверена стъпка - да унищожи по-голямата част от човечеството в нуклеарна война с упованието то несъмнено да бъде измежду оживялото малцинство и да продължи да се радва на насъбраното изобилно благосъстояние. В същото време всичките им сегашни проблеми ще останат зад тила им, безусловно изгорени в огъня на войната.

Световната нуклеарна война е " нулиране на стартовите позиции " на всички играчи на геополитическата карта, защото една огромна война ще отпише всички задължения и всички грехове на хегемона към останалия свят.

Забележително е, че същата тази институция съвсем намерено споделя, че нуклеарната война е неизбежна и даже дефинира дата за нейното начало - 2025 година Четиризвездният военачалник от военновъздушните сили на Съединени американски щати Майк Минихан сподели в една от бележките си, че „ има вътрешното възприятие, че Съединените щати ще бъдат във война с Китай през идващите две години “.

Как ще се избави елитът?

Разбира се, не е в проектите на глобалисткия хайлайф, който има лъвския къс от международното благосъстояние, да загине от съветска или китайска нуклеарна ракета. Това благосъстояние не е насъбрано за това.

Следователно властимащите се готвят да оцелеят в една бъдеща международна война. И те имат намерение да оцелеят в бункери в развой на създаване и към този момент издигнати, по-специално в Нова Зеландия. Това намерено написа The New York Times, базирайки се на данни за търгове за създаване на такива структури, извършени на закрити срещи на Световния стопански конгрес в Давос през 2015 година

New York Times се базира на думите на Робърт Джонсън, прочут икономист и брокер, който в същото време управлява Института за ново икономическо мислене, основан от Джордж Сорос.

Джонсън споделя, че множеството богати американци са " обезпокоени от това, което се случва към тях ", тъй че се пробват да намерят жилище в постоянни региони на света, изключително в Нова Зеландия.

Забележително е, че един от главните идеолози на глобализма Джордж Сорос е директно обвързван с предсказаната международна нуклеарна война и построяването на „ острова на спасението ” в Нова Зеландия. И това е директно доказателство, че глобалистите възнамеряват такава война.

Освен това световният нуклеарен спор, който в допълнение към гибелта на хора от директни фактори на проваляне при потреблението на нуклеарни оръжия, неизбежно ще докара до колапс на цялата международна финансова и индустриална система, енергийна рецесия и международен апетит. А това значи, че такава война изцяло ще реши една от главните задания, които глобалистите си слагат - задачата за понижаване на популацията от хора до " златния милиард ", от който дребна част, истаблишмънтът, ще бъде стопанин, останалите ще бъдат прислужници.

Вярно, Робърт Джонсън не прецизира по какъв начин торбите с пари ще имат време да отлетят до Нова Зеландия, в случай че нещо ненадейно стартира. Сигурно ще тичат там авансово. И техният полет до островите на новозеландския архипелаг ще бъде сигнал за целия свят за идна световна нуклеарна злополука.

Да не са си изгубили мозъка?

Онези, които се подреждат измежду избраниците на човечеството и са си присвоили правото да вземат решение ориста му, единствено на това съображение е допустимо да се сложи клинична диагноза: „ полуда “.

И затова от глобалисткия хайлайф е изцяло допустимо да се чака стъпка към „ нулиране “ на позициите на всички играчи на геополитическата карта.

В тази връзка не могат да се изтърван от взор главните тези на оповестения през ноември 2020 година изчерпателен отчет „ НАТО 2030: Единство за нова епоха “, поръчан от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в който този боен съюз вижда бъдещето като борба за надмощие със съперничещи страни, изключително Китай.

НАТО намерено приканва за подготовка на нескончаем световен спор. И затова бележката на военачалник Минихан не може да се назова безпочвена фикция.

Крис Хеджис, притежател на премията „ Пулицър “, в публикацията „ Врагът от вътрешната страна “, оповестена в интернационалния изчерпателен запас Globalresearch.ca, изяснява манталитета и държанието на американския истаблишмънт с обстоятелството, че той е изцяло милитаризиран и затова войната е негово естествено положение.

Хеджис, като американец, прави съвсем обстоен разбор на самата същина на тези, които в Съединени американски щати стоят зад приемането на всички държавни решения.

" Америка е стратокрация, форма на ръководство, доминирана от военните ", споделя той.

" За двете ръководещи партии нуждата от непрекъсната подготовка за война е аксиома. Огромните бюджети на бойната машина са неприкосновени ", споделя той.

" Милиарди долари от нейните разхищения и измами (на бойната машина, бел.ред.) са пренебрегнати. Техните военни неуспехи в Югоизточна Азия, Централна Азия и Близкия изток се разтвориха в голяма пещера на историческа амнезия ", написа Хеджис.

" Тази амнезия, което значи липса на отчетност, разрешава на военната машина да изкорми стопански страната и да въвлича Съединени американски щати в един жертван спор след различен. Милитаристите печелят всички избори. Те не могат да изгубят. Не можете да гласувате против тях ", отбелязва той.

И, удивително, Хеджис мисли по същия метод като останалия свят, вярвайки, че ръководещите в Съединените щати са като лунатици, настоящи отвън всяко рационално пояснение.

" Опиянението от войната е чумата. Дава прочувствен напредък, който опонира на логиката, разсъдъка или обстоятелствата ", той написа.

Не ги одобряват в НАТО

Хеджис разобличава лицемерието на глобалистките милитаристични елити, които търсят врага на всички места, с цел да оправдаят неудържимото си предпочитание за война и астрономически военни разноски.

В тази връзка е подходящо да напомним, че след разпадането на Съветския съюз Михаил Горбачов, а по-късно и Владимир Путин лобираха за консолидираното на Русия в западните стопански и военни съюзи.

Но всеки западен съюз, включващ Русия, би обезсилил апелите за разширение на НАТО, което Съединени американски щати дадоха обещание да не вършат отвън обединена Германия. Ако Русия беше член на НАТО и Европейски Съюз, тогава нямаше да има причина да се въвличат страните от Източна и Централна Европа в НАТО и да се харчат милиарди за американската войска.

" Затова молбите на Москва бяха отхвърлени. Русия стана зложелател, искаше или не. Нищо от това не ни направи по-безопасни ", счита американският анализатор.

" Решението на Вашингтон да се намеси във вътрешните работи на Украйна, като поддържа преврата през 2014 година, провокира революция и последвалата съветска инвазия ", споделя Крис Хеджис.

Той акцентира, че „ за тези, които печелят от войната, враждебността на Русия, както и враждебността на Китай, е добър бизнес модел “.

Ето и доказателството: вследствие на спора в Украйна цените на акциите на Northrop Grumman (американска военно-промишлена компания, която предлага необятна гама от качества и технологии в галактическата и военната сфера, взе участие в доста предпочитани отбранителни и държавни стратегии в Съединени американски щати и в чужбина) и Lockheed Martin (военна индустриална корпорация, профилирана в самолетостроене, аерокосмическо инженерство, корабостроене) са нарастнали надлежно с 40% и 37%.

Какво виждаме през днешния ден? Между октомври 2021 година и септември 2022 година Съединени американски щати са похарчили 877 милиарда $ за своята войска. Това е повече, в сравнение с Китай, Русия, Германия, Франция и Обединеното кралство са похарчили взети дружно.

Тези големи военни разноски тласнаха държавния дълг на Съединени американски щати до над 31 трилиона $, близо 5 трилиона $ повече от целия Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Към януари 2023 година Съединени американски щати са похарчили рекордните 213 милиарда $ единствено за обслужване на лихвите по обществения си дълг.

Този дълг в никакъв случай не може да бъде изплатен. Но когато има дълг, има и кредитори. И те могат да изискат връщане на дълга. Това може да се избегне единствено когато Съединените щати провеждат, както в шах без предпочитание за загуба, по този начин нареченото " китайско тъждество ": те пускат всички фигури на пода. Тоест ще отприщят война. Това е нулирането на позициите на всички играчи.

Какво следва

Мантрата на милитаризирана страна като Съединените щати е националната сигурност. Милитаристите съдят по себе си и виждат другите нации и култури като опасност и експанзия.

„ Милитаристите се нуждаят от война, както вампирът се нуждае от кръв. Състоянието на война – у Съединените щати – крие семената на личното си заличаване. Те ще гълтам личната си нация, до момента в който не рухне сама ", споделя Хеджис.

" Преди това ще се нахвърли върху останалия свят като ослепен циклоп, опитващ се да възвърне отслабващата си мощ посредством безсистемно принуждение ", написа той.

" Трагедията не е, че американската военна страна ще се самоунищожи. Трагедията е, че Съединени американски щати ще отнеме доста почтени животи със себе си ", предвижда Крис Хеджис на страниците на Globalresearch.ca.

Давайки доста изчерпателен разбор на вътрешността на американския истаблишмънт, несистемната американска преса към момента не стига до главния извод, до значителното пояснение за какво глобалисткият хайлайф сигурно ще стартира международна нуклеарна война. Какво стои зад желанието на глобалисткия истаблишмънт безусловно да остане международен водач?

Защо не може да одобри многополюсния свят? Защо мултимилиардерите не са подготвени да се откажат от най-малко половината от положението си в интерес на бедните, макар обстоятелството, че даже дребен % от това положение ще обезпечи удобен живот на техните потомци даже в десето потомство?

Защо глобалистите са подготвени да унищожат голямото болшинство от хората, с цел да запазят колосалните си благосъстояния, които дават безграничен достъп до удоволствия?

Обяснение може да се откри единствено когато политическият разбор се обърне към към момента нетрадиционни за себе си принадлежности и стартира да разсъждава в религиозни термини.

Поведението на глобалисткия хайлайф се основава на неговото отменяне на Бога, битката му с Бога и Неговия проект за индивида, неговата непремерена горделивост, която съгласно християнската есхатология е коренът на всички грехове. Гордостта докара този хайлайф до натурален край - към окултизъм и сатанизъм, изискващи ритуални кланета (войни), полови извращения, в това число малтретиране на деца, неудържимо иманярство посредством плячкосване на други нации и други отвратителни закононарушения от техните последователи.

Западните елити са обладани от демони, както споделя православната черква и други обичайни международни религии. Именно този фактор обуславя фанатичното предпочитание на глобалисткия истаблишмънт за саморазрушителна нуклеарна война, за гибелта на човечеството, което е главната задача на врага на човешкия жанр.

Междувременно международната нуклеарна война, планувана от глобалисткия хайлайф, никога не е съдбоносен поврат в международната история. Останалият свят не желае тази война и се бори против тази заплаха.

И триумфът на тази битка съгласно нас ще се дефинира от това до каква степен съперниците на гибелта на човечеството осъзнават извънредно религиозния темперамент на международната борба сред глобалисткия хайлайф и останалото човечество и до каква степен те ще положат освен всемирски, само че и духовни старания за тяхната победа.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР