Едномесечното спиране на британския парламент, разпоредено от премиера Борис Джонсън

...
Едномесечното спиране на британския парламент, разпоредено от премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Британският парламент се разпуска за месец, обявиха от Даунинг стрийт

Едномесечното прекъсване на английския парламент, разпоредено от премиера Борис Джонсън при явен опит да спре депутатите, блокиращи неговата тактика за Брекзит, ще започва през днешния ден, по-късно денем, съобщи представителят му, съобщи БГНЕС.

“Парламентът ще бъде суспендиран при приключването на бизнеса по-късно през днешния ден ”, съобщи представителят, представен от Агенция Франс Прес.

Той добави, че това ще стане, без значение от резултата от вота, управителен от държавното управление, за провеждането на предварителни избори идващия месец.

Премиерът Джонсън предишния месец помоли кралица Елизабет II да утвърди прекратяване на Народното събрание до 14 октомври, потвърждавайки, че е належащо да му се разреши да вкара нов дневен ред.

Времето на прекъсването и по-дългата от необикновената дълготрайност провокираха безредици в целия политически набор, като критиците го нарекоха “конституционно нарушаване ” и прелом.

Законодателите, които се опълчиха на безуспешен Брекзит, обявиха, че това явно е ориентирано против обединяването на напъните им за попречване на сходен сюжет. Въпреки това, този ход наподобява провокира голям удар против Джонсън, като подтикна опозиционните депутати и консервативните бунтовници да одобряват законодателство, което го принуждава да търси отсрочване на Брекзит идващия месец, в случай че не е постигнал съглашение с Европейски Съюз.

Очаква се този закон да получи кралско единодушие през днешния ден.

Джонсън отговори на протеста на торите, като изгони 21 депутати от партията – в това число внукът на Уинстън Чърчил – и им попречи да застанат за страната на консерваторите на идващите избори.

Твърдата реакция провокира ново въстание, като няколко министри – в това число министърът на труда и пенсиите Амбър Руд – напуснаха държавното управление и партията.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР