Едномесечно бебе и дете на девет години са сред приетите

...
Едномесечно бебе и дете на девет години са сред приетите
Коментари Харесай

Едномесечно бебе с COVID-19 е настанено в МБАЛ-Шумен

Едномесечно бебе и дете на девет години са измежду признатите 10 пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Шумен през вчерашния ден, заяви на Българска телеграфна агенция доктор Йорданка Маринова - началник на направление " Медицинска активност " в болничното заведение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29945
По думите ѝ в детското поделение на болничното заведение от ковид към този момент се лекуват четири деца, а в отделението за интензивни грижи - пет пациенти, един от които е интубиран. Настанени в коронавирус отделенията на лечебното заведение са 136 заболели, а в МБАЛ - Шумен, с адрес в гр. Нови пазар - още 13 пациенти. В болничното заведение през вчерашния ден са умряли дами на 65 и 75 години, и мъже на 51 и на 87 години, добави доктор Маринова.

Новодиагностицирани с ковид са 148 поданици на област Шумен за миналото денонощие. Най-много от инфектираните с вируса са на възраст до 19 години - 45 деца и младежи. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия. От там припомниха, че през предходните три дни бяха регистрирани 100 нови случая на COVID-19 в района.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 83 175, 275 от които са приложени през миналото денонощие. Хората със приключен имунизационен курс са 38 665, а тези с бустерна доза - 10 825 души.
Ваксинациите против COVID-19 в региона не престават в разкритите краткотрайни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ - Шумен, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените имунизационни пунктове, напомнят от здравната ревизия.

Служителите на РЗИ - Шумен приканват за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения и осведомят, че ежедневните им инспекции не престават.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29945  Удължава се ваканцията на учениците в Република Северна Македония Удължава се ваканцията на учениците в Република Северна Македония  Методи Лалов подаде заявление за овакантяване на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов подаде заявление за овакантяване на групата на Демократична България в СОС  Румъния с максимален денонощен брой на случаите на COVID-19 от три месеца Румъния с максимален денонощен брой на случаите на COVID-19 от три месеца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР