Едномесечен е срокът, в който трябва да се произнесе Инспекция

...
Едномесечен е срокът, в който трябва да се произнесе Инспекция
Коментари Харесай

До месец Инспекция по труда ще излезе със становище за инцидента в Блажиево

Едномесечен е срокът, в който би трябвало да се произнесе Инспекция по труда- Кюстендил във връзка гибелта на 59- годишният чиновник на Кюстендилска вода, който почина покрит в ров при отстраняването на повреда на водопровода в село Блажиево. Ако се потвърди, че изкопът не е укрепен ще бъде формиран акт от Инспекцията за административно нарушаване, като санкцията е до 15 000 лева За това дали ще бъде измамен някой под отговорност зависи от прокуратурата.

“Пет индивида са били изпратени да отстранят повредата, от тях двама влизат в изкопа, където се случва обрушаването на земна маса и за жалост един от служащите умира. На пръв прочит не е открито действия по укрепването “.

Вероятна причина за свличането на изкопа е, че вода от спуканата тръба е траяла да тече няколко дни, което размекнало пръста под разрязания асфалт и тя се е свлякла в неукрепения ров.

Служители на Кюстендилска вода са отстранявали повреда във водопровода, преминаващ по основната улица „ Св. Иван Рилски “ при №59. Багер изкопал трап с дължина към 6 метра, дълбочина 2 метра и ширина 80 см., с цел да доближи до спукалата се преди няколко дни тръба. При работата в изкопът, земята се свлича и затрупва намиращия се в него 59-годишен мъж от град Бобошево. Преди години е имало сходен случай в село Блажиево, като при изкопни работи, тогава са починали двама души. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР