Еднократната помощ от 300 лева за ученици, записани в първи

...
Еднократната помощ от 300 лева за ученици, записани в първи
Коментари Харесай

До 15 октомври се кандидатства за еднократна помощ за първокласник и осмокласник

Еднократната помощ от 300 лв. за възпитаници, записани в първи и осми клас в държавните и общинските учебни заведения, досега е отпусната на близо 60 хиляди фамилии, сочат данните на Агенцията за обществено подкрепяне.

Кандидатстването за този тип подкрепяне стартира във средата на лятото и продължава до 15 октомври, като отпущането на средствата към този момент не се обвързва с приходите на родителите.

Целта е фамилиите на децата в първи и в осми клас да бъдат подкрепени при подготовката на учениците при започване на образователната година.

Кандидатства се по сегашния адрес на един от родителите. Формулярите са качени на страницата на АСП и могат да се подават и по електронен път.

Родителите би трябвало да дават записка от учебното заведение, че детето е записано в първи или осми клас. Помощта се получава на две елементи – през първия и през втория период.

Средствата подлежат на връщане при струпване на 5 и повече неизвинени отсъствия в границите на месец или в случай че ученикът прекъсне образованието си.

636 за предходната година са били заповедите за възобновяване на получената сума при първокласниците. Значително по-голям е броят при осмокласниците - над 1500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР