Еднократна помощ в размер на 650 лева е одобрена до

...
Еднократна помощ в размер на 650 лева е одобрена до
Коментари Харесай

650 лв. за 155 новородени в Хасково от началото на годината

Еднократна помощ в размер на 650 лв. е утвърдена до този миг за 155 живородени деца в община Хасково, съобиха от администрацията на кмета Станислав Дечев..

С решение на Общинския съвет е признат Правилник за изискванията и реда за даване на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково. Размерът на еднократната финансова помощ се дефинира годишно с приемането на бюджета на общината. За 2021 година сумата е 650 лева за живородено дете.

Всяко подадено заявление се преглежда от Комисия, която утвърждава, отхвърля или дава опция в период от 7 дни да се изпълнят изискванията от Правилника.

От началото на 2021 г досега в община Хасково са постъпили 171 заявки. От тях утвърдените са 155. Отказ са получили 9 фамилии. Причината - прекратени здравноосигурителни права на родителите. Комисията е дала опция за наново осъществяване на изискванията на други 7 фамилии. През 2019 година са изплатени 259 еднократни помощи за новородени деца. През 2020 година родителите на 237 новородени деца в община Хасково са получили еднократна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР