Еднократна или ежедневни финансови санкции може да ни наложат от

...
Еднократна или ежедневни финансови санкции може да ни наложат от
Коментари Харесай

Застрашена ли е България от европейски санкции заради въздуха?

Еднократна или ежедневни финансови наказания може да ни наложат от Европейската комисия поради въздуха. Това съобщи в изявление за БНР евродепутатът Искра Михайлова, която е ръководител на Комисията по районна политика в Европарламента.

Европейската комисия настоятелно прикани България да извърши напълно решението на Съда на Европейски Съюз за чистотата на атмосферния въздух. До 2 месеца ще се реши какви ще са глобите за страната ни, тъй като няма прогрес в тази посока.

„ Ако сме доста огромни оптимисти, можем да чакаме още веднъж увещание и предоставяне на период, в който страната да показа освен проект, само че и изпълнени ограничения. Това е дори при безконтролен оптимизъм. По-скоро опциите са за еднократна финансова глоба или продължение на към този момент признатата линия за решение на съда, която допуска ежедневни финансови наказания, т.е. санкция, която се постанова на страната, до момента в който страната не потвърди, че подхваща ограничения, които да подобрят качеството на въздуха “, разяснява Михайлова.

Изискват се сложни ограничения, в които да бъдат ангажирани поредност от държавни институции, локални управляващи и публично мнение, което да демонстрира непоносимост към намаленото качество на въздуха, акцентира Михайлова и добави, че би трябвало да има ясна визия на цялата страна и посредством всички принадлежности да подкрепим жителите и да понижим излъчванията от горивата за отопление.

,,Докато не създадем това, всичко ще бъде в областта на пожеланията. Следващият фактор е превозът “, сподели още тя.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР