Еднократна финансова помощ в размер на около 400 лева за

...
Еднократна финансова помощ в размер на около 400 лева за
Коментари Харесай

Около 400 лева еднократна помощ за първо новородено в община Стара Загора от 1 юни

Еднократна финансова помощ в размер на към 400 лв. за първо дете оферират да се изплаща вносителите на плана на Правилник за разпределяне на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора. Това стана ясно през днешния ден на конференция на съветниците  Диян Димитров от ГЕРБ, Методи Пенчев от Земеделски национален съюз (ЗНС) и Антон Андонов от Вътрешна македонска революционна организация , които са го внесли за разглеждане на сесията на 13 февруари. До края на годината за изплащането й ще са нужни близо 350 хиляди лв.
„ Надявам се, че правилникът ще отговори на упованията на хората, които са избрали Стара Загора за раждане и развъждане на деца. Ако сътрудниците поддържат предлагането ни на първо четене по време на февруарското съвещание, а по-късно и на второ четене през април, от знаковата дата 1 юни ще може да подпомогнем новородените или осиновените старозагорски деца “, посочи Диян Димитров. 
За да се получава помощта родителите или осиновителите ще би трябвало да дават отговор на няколко условия. Трябва да са български жители и най-малко единият от тях все още на кандидатстване да е с непрекъснат и сегашен адрес на територията на общината минимум от година преди този момент. Родителите би трябвало да са пълнолетни и да имат най-малко приблизително обучение . Заявлението за финансовата поддръжка може да се изиска в период от 90 дни след раждането или осиновяването на детето, стана ясно още през днешния ден. 
Вносителите имат концепция размерът на помощта да бъде степенуван, както е при еднократната помощ, която изплаща страната за новородено, и сумите да се усилват според от поредността на детето в фамилията и ще се отпуска до 3-то дете в това число , посочи още Диян Димитров.
Колегата му Антон Андонов пък акцентира, че групите на трите партии са стиковали позициите си съвсем година и половина. " В последна сметка множеството сътрудници загърбихме разликите, с цел да създадем нещо потребно. Изхождахме от една и съща позиция – да бъдем потребни на нашите съграждани “, съобщи той. 
„ На този стадий желаеме да приемем текстовете, по този начин за идната година ще имаме по-конкретна цифра за нужните средства, както и подробна статистика за родените и осиновени бебета “, изясни Методи Пенчев и акцентира, че ще се търсят благоприятни условия изискванията за приемането на еднократната финансова помощ да се надграждат и усъвършенстват. 
Подадените от родителите заявки с нужния набор документи ще се преглеждат от 5-членна комисия, в чийто състав ще има чиновници от общинската администрация и общински съветници. Вносителите разчитат и други членове на локалния парламент, които имат сходни хрумвания да поддържат проектоправилника им при гласуването на съвещанието на общинския съвет. В конференцията взеха присъединяване и съветниците Боян Бабанов (ГЕРБ), Митко Маринов (ЗНС) и Никола Чакалов (ВМРО). 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР