Едногодишната забрана за трансфери на германския Кьолн, наложена от ФИФА,

...
Едногодишната забрана за трансфери на германския Кьолн, наложена от ФИФА,
Коментари Харесай

КАС временно отмени трансферното ембарго на Кьолн

Едногодишната възбрана за прехвърляния на немския Кьолн, наложена от ФИФА, беше краткотрайно прекъсната от Спортния трибунал (КАС), защото от клуба са подали тъжба, се споделя в изказване на тима от Бундеслигата.

Кьолн получи възбрана да притегля играчи за идващия сезон, откакто Световната футболна централа упрекна клуба, че е насърчил 17-годишния словенец Яка Кубер Поточник да приключи контракта си с Олимпия Любляна и да се причисли към тях през януари 2022 година.

Трибуналът на ФИФА санкции Кьолн с 51 750 евро, забрани им да подписват контракти с нови играчи през идващите два трансферни прозореца и в профил Поточник за четири месеца.

Кьолн сподели, че четиримесечното наказване на футболиста също е анулирано.

Германският клуб съобщи, че Поточник си е тръгнал от Олимпия Любляна поради " многочислени нарушавания на контракта " и не го е подтикнал да напусне някогашния си тим.

" Сега можем да бъдем дейни на трансферния пазар в рамките на нашите благоприятни условия заради икономическата рецесия ", сподели изпълнителният шеф на Кьолн Кристиан Келер, добавяйки, че клубът се ангажира за цялостно унищожаване на възбраната на ФИФА.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР