Едногодишна условна присъда и глоба от 2000 лева получи бившият

...
Едногодишна условна присъда и глоба от 2000 лева получи бившият
Коментари Харесай

Осъдиха бивш служител на ДАНС за подкуп

Едногодишна условна присъда и санкция от 2000 лв. получи някогашният чиновник на ДАНС в Пловдив за пожелан и взет рушвет от аграрни производител от Карлово.

През септември предходната година 50-годишният чиновник изискал от фермера 1000 лв., а след това и още 750 лв., с цел да не рапортува разкрити нарушавания от страна на земеделеца.

Служителят на ДАНС се срещнал с предприемача в карловското село Ведраре и му декларирал, че по отношение на него се води инспекция за нарушавания като аграрни производител, има събрани материали, нещата са доста съществени и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно следствие, изискал парите. Малко след предаването им той е бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Присъдата е по бързото правосъдно произвеждане, откакто обвиненият направи самопризнания. Наказанието е с 3-годишен давностен период. Мъжът е лишен и от правото да заема държавна служба в областта на националната сигурност за период от 1 година.

Наказанието не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд в законовия 15-дневен период.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР