Еднодневната визита в Индия на българската парламентарна делегация предвижда среща

...
Еднодневната визита в Индия на българската парламентарна делегация предвижда среща
Коментари Харесай

Председателят на парламента Росен Желязков ще се срещне с председателите на индийския парламент

Еднодневната аудиенция в Индия на българската парламентарна делегация планува среща на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков с вицепрезидента и ръководител на горната камара на индийския парламент Джагдип Дханхар, както и с ръководителя на Долната камара Ом Бирла.

Програмата планува също разпръсване на цветчета пред паметника на Махатма Ганди, което в Индия е еднакво на поднасяне на цветя.

След Индия, българската парламентарна делегация ще направи публично посещаване в Социалистическа република Виетнам, където предстоят редица срещи и диалози.

В изявление за ВНА, представено от Българска телеграфна агенция, посланикът на Социалистическа република Виетнам в София До Хоанг Лонг акцентира смисъла на формалното посещаване на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков във Виетнам, което ще стартира през днешния ден и ще завърши във вторник.

В него той означи, че това е първото посещаване на почитан представител на българските управляващи във Виетнам от повече от десетилетие. Предишното бе визитата на президента Росен Плевнелиев през октомври 2013 г.

По думите на дипломат Лонг визитата е израз на признателността и възприятията, които българската страна и българският народ постоянно са изпитвали към Виетнам като обичаен, благонадежден и предан другар и един от най-важните сътрудници в Югоизточна Азия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР