Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за социално подпомагане

...
Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

И социалните работници готвят стачка. Символично ще протестират утре от 10.00 до 11.00 ч.

Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за обществено подкрепяне в цялата страна ще се състои във вторник, 12 декември, в диапазона сред 10 и 11.00 часа.

Работещите в АСП предизвестяват, че са подготвени да разгласят безсрочни протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат задоволени.

Социалните служащи упорстват за 30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година; Осигуряване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП; Актуализация размера на средствата за представително работно облекло; Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.

От КТ „ Подкрепа “ пресмятат, че нужните средства са в размер на 39,6 милиона лв.. От конфедерацията са безапелационни, че е унизително обществените служащи, чиито задължения непрестанно нарастват, да получават хонорари, близки до минималната работна заплата. В Агенцията за обществено подкрепяне работят над 4600 души.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР