Едночасов индивидуален урок струва около 55 долара Емил Василев преди

...
Едночасов индивидуален урок струва около 55 долара Емил Василев преди
Коментари Харесай

В Япония хората вземат уроци как да се усмихват отново след пандемията от COVID-19

Едночасов самостоятелен урок коства към 55 $

Емил Василев преди 43 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 20:18 | 01.06.2023

Ще блокират торент уеб страницата Zamunda след решение на съда

ХардуерСветослав Димитров - 19:16 | 30.05.2023

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да мери кръвната захар

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

COVID-19 има опустошителни последствия за човечеството, чиито талази последици са забележими и през днешния ден. Странният непряк резултат от пандемията обаче е, че Япония е не запомнила по какъв начин да се усмихва.

Тъй като нейното население от съвсем 125 милиона души е било подложено на непоколебим правилник за носене на маски когато и да е на публични места, сега Японците се подлагат на уроци по какъв начин да се усмихват.

През март тази година държавното управление предложи на хората да не носят повече маски, малко преди Световната здравна организация да разгласи, че световната пандемия от COVID-19 е завършила, само че съгласно едно скорошно изследване наподобява, че хората в Япония към момента избират да вземат оптимални защитни ограничения.

Миналия месец анкета на японската социална телевизия NHK сподели, че към 75 % от интервюираните са показали, че ще „ носят маска “, даже в случай че пандемията от COVID-19 бъде овладяна. На въпроса за аргументите 90 % показват „ хигиената “.

Ключът към „ маскираната “ усмивка е в повдигането на очните мускули

В Япония Кейко Кавано е инструктор по усмивки, който управлява компания, наречена Egaoiku – което значи „ образование за усмивки “. Пред South China Morning Post Кавано споделя, че компанията е отбелязала четирикратен скок в търсенето спрямо предходната година.

Клиентите им са както компании, които търсят по-приветливи търговци, по този начин и локални управляващи, които желаят да подобрят благосъстоянието на жителите си. В часовете тези хора могат да бъдат видени да държат огледала пред лицата си и да разтягат лицевите си мускули, с цел да образуват усмивка.

43-годишната усмихната треньорка преподава доста преди да се появи COVID-19. Тя счита, че японците в съпоставяне със западняците са склонни да се усмихват по-рядко заради културните разлики.

Едночасов самостоятелен урок по усмивки коства 55 $ (7 700 йени).

„ От културна позиция усмивката значи, че не държа оръжие и не съм опасност за вас. “

казва Кавано, която е обучила още 23 души да бъдат учители по усмивки

Тя организира еднодневен сертификационен курс за хора, които желаят да преподават усмивки. За услугите си тя взима 80 000 йени плюс налог, което е към 650 $, съгласно репортаж на The New York Times.

20-годишната Химавари Йошида споделя, че би трябвало да поработи върху усмивката си. Тя е една от ученичките на Кавано, които посещават уроците по усмивки като част от образователната стратегия на учебното заведение си, с цел да се приготви за пазара на труда.

„ Не бях употребила доста лицевите си мускули по време на COVID-19, тъй че това е положително упражнение. “

казва Йошида
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР