Едно време с „големия шлем“ се ангажираше президентът на държавата,

...
Едно време с „големия шлем“ се ангажираше президентът на държавата,
Коментари Харесай

Аталай: Преди с „големия шлем“ се ангажираше президентът, сега чакаме Лена да отиде до САЩ за газ

Едно време с „ огромния шлем “ се ангажираше президентът на страната, в този момент чакаме Лена да отиде до Америка да ни достави газ. Много е несериозно. Това сподели в изявление за БНР депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

„ Когато не си подготвен да управляваш страна, а си разпределил министерствата като на еднолични търговци, всеки един превзел територията си и си поставил един общ счетоводител в лицето на министъра на финансите, това са резултатите “, добави Аталай.

Той предвижда, че даже газ отнякъде да пристигна, клиентите няма да са в положение да си платят.

Приключихме с всевъзможни илюзии да чакаме общи договорености на Европейска комисия, с цел да може България да има газ, безапелационен е Аталай, който назова тези упоритости „ мираж “.

Според него ръководещите би трябвало да си признаят, че не са се справили с газа. „ Спряха доставките на газ, единствено с цел да потвърдят, че са мъже, не могат да се ориентират на пазара, с цел да могат да обезпечат доставки най-малко за летния сезон “, добави депутатът.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев разяснява, че не е все едно каква е цената на газа. „ Работим към този момент седмица, без да знаем на загуба ли произвеждаме или работим с някаква естествена доходност “.

" Сега сме в много шизофренна обстановка. Имаме контракт, който не е преустановен, с " Газпром износ ", на по-ниски цени от тези на спот пазара, от порядъка на 25-30% по-ниски, плащаме по този контракт превоза на този газ и в това време не използваме газ, рискувайки да го платим по-късно, нищо, че не сме го потребили, заради клаузата в контракта " вземи или заплати ", разясни Велев в предаването " Преди всички ".

" Ще има ли въобще газ и в случай че ще има, какъв брой ще коства? Азерският газ започнахме да го получаваме в цялостен размер, само че той е една трета от потреблението ", акцентира Велев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР