Едно време гърците са вярвали, че това са сълзите на

...
Едно време гърците са вярвали, че това са сълзите на
Коментари Харесай

Черни перли ще залеят цяла България

Едно време гърците са вярвали, че това са сълзите на богинята на любовта, а японците – на морската настойничка. Източните нации считат, че перлите оказват помощ и за връщане на младостта.

В днешни дни доста експерти ги свързват с заричане във честност и обич, като се счита, че те укрепват брачните връзки и пазят дома от зли сили. Със символика или не, бисерите и сега остават един от най-обичаните от дамите украшения, които им придават в допълнение обаяние и съвършенство.

Слухове настояват, че напълно скоро черни перли ще залеят цяла България. Над 4 милиона екземпляра ще бъдат публикувани в другите градове, като те могат да донесат шанс и благополучие на притежателите им. Как и по какъв метод ще се озоват на родна почва, към момента не е ясно.

В някои клюки обаче настойчиво участва тотото. От екипа на СПОРТ ТОТО на този стадий не разясняват новината.

Първите сведения за перлите датират от над 6000 години. Добиват се в страни като Индия, Шри Ланка, Таити, Иран и в Червено море. Изключително специфични са черните перли, известни още като „ таитянските перли “.

Интересно е, че цветовата им гама е от разнообразни вариации на черния цвят, от металическо сребристо до колорит на графит.

Черните перли се култивират от вариация на черни стриди pinctada maxima, която доближава диаметър от близо 30 см и като цяло дава рандеман от най-големите перли. Стридите обаче са много чувствителни по време на култивирането. Затова и самата процедура е толкоз скъпа. Черните перли са едни от най-ценените бисери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР