Едно видео предизвика шок по целия свят, най-вече в Италия

...
Едно видео предизвика шок по целия свят, най-вече в Италия
Коментари Харесай

Хванаха мъжа, надраскал Колизеума, оказа се Иван от… България

Едно видео провокира потрес по целия свят, най-много в Италия – мъж бе сниман да издълбава името си, както и това на приятелката си в 2000-годишния Колизеум в Рим. Осъзнавайки, че е сниман от различен засегнат човек, той се усмихва необятно пред камерата.

Сега евентуално самият той ще бъде в потрес

Мъжът, надраскал „ Иван+Хейли 23 “ върху тухлена стена на една от най-ценните здания в света, е разпознат, съгласно италианския министър на културата, представен от CNN.

Още с появяването на видеото италианците започнаха да разясняват, че „ американците си разрешават всичко “. Това се дължи на поредност от произшествия предходната година, в които жителите на Съединени американски щати оскверняваха италиански културни обекти. Този път обаче причинителят, успокоява CNN, не е от Америка, а от  Обединеното кралство.

Но историята не свършва до тук. Иван от „ Иван+Хейли 23 “ може и да живее във Англия, само че DailyMail побърза да го индентифицира и да покаже… че е родом от България

Става дума за 27-годишният Иван Димитров, който се подвизава под името Иван Хокинс в Обединеното кралство. В Рим той бил с дългогодишната си другарка Хейли Брейси.

Мъжът, родом от Ловеч, работи като фитнес треньор в Бристол, както и като снабдител. Приятелката му Хейли пък ръководи личен бизнес за спортно хранене. Според изданиет двамата живеят дружно в предградието Кейншам, близо до фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Източници от италианската полиция считат, че сега Димитров е отседнал в България със фамилията си.

Развръзката

Министърът на културата Дженаро Санджиулиано написа в Twitter в четвъртък, че карабинерите, военна полиция, са „ разпознали лицето, за което се допуска, че е отговорно за нецивилизования и неуместен акт, осъществен в Колизеума “.

„ Акт, който обиди всички по света, които ценят цената на археологията, паметниците и историята “, добави той.

Във втори пост Санджиулиано загатна, че делото ще отиде в съда.

„ Надявам се, че правораздаването ще даде своя принос, прилагайки прецизно закона “, написа той. „ Ако се стигне до съд, Министерството на културата ще се яви като просител. “

Ако бъде приет за отговорен за закононарушение, мъжът може да получи санкция от минимум 15 000 евро  или до пет години затвор, съгласно италианската осведомителна организация Ansa.

Клонът на Piazza Venezia на карабинерите пусна изказване до CNN, потвърждаващо, че обвиненият е бил проследен и се счита, че двойката живее в Обединеното кралство.

Полицията „ разпознава основния обвинен посредством обичайни следствия и фотографско съпоставяне “, пишат те.

„ Карабинерите потвърдиха, че става дума за двойка, мъж и жена, живеещи в Англия. Трябва да се означи, че производството е на стадий авансово следствие, тъй че обвиненият би трябвало да се смята за почтен до произнасянето на окончателното правосъдно решение. ”

Санджиулиано добави в изказване, че държавен законопроект, който ще „ накара тези, които разрушават нашето завещание да дават отговор персонално за него “, сега минава през Народното събрание. Законопроектът ще държи вандалите виновни „ в това число във връзка с активи “, сподели той.

„ Хората, които предизвикват вреди, би трябвало да заплащат. “

Туристите, които вандализират Колизеума, за жалост не са нищо ново. През 2020 година ирландски екскурзиант беше докладван на полицията за хипотетично издълбаване на буквите му в стена.

Миналия август американска двойка беше хваната да издълбава буквите си в Арката на Август, монумент на 2000 години до Колизеума.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР