Едно стайно цвете с месести и големи зелени листа и

...
Едно стайно цвете с месести и големи зелени листа и
Коментари Харесай

Сложете това цвете в дома си, след няколко дни ще забогатеете

Едно стайно цвете с месести и огромни зелени листа и вълшебни оранжеви цветове би трябвало да участва във всеки дом.

Само няколко дни откакто сложите саксия с него в дома си, ще забележите позитивни промени в живота си, съгласно езотериците.

Красивото цвете, което ще ви предложим да сложите в жилището си, е известно с това, че притегля благополучие и благосъстояние. Езотериците дават обещание парите прото да потекат към джобовете ви, а насладата да се настани в дома ви. 

Кливия – цветето, което притегля благополучие и пари

Това растение цъфти един път годишно, нормално напролет, а тръбестото му цвете придава на растението специфична екзотична хубост. Цъфтежът му символизира позитивни промени. Той значи, че скоро в дома ви ще дойдат положителни вести.

За да може въобще да цъфти кливията, тя се нуждае от съответна грижа. Харесва северната страна на къщата и не трябва да се излага на мощно слънце. Обича стайна температура, като през зимата не трябва да се държи при температура по-ниска от 10 градуса.

Растението се полива съгласно потребностите, въобще не е взискателно. През зимата се полива на към 20 дни, а през лятото и пролетта би трябвало да се полива по-често. Подхранва се с течен тор от март до септември, както и през февруари, когато се образуват цветните пъпки.

Младите кливии се трансплантират всяка година напролет, когато цъфтежът им спре – тогава би трябвало да се реалокират в по-голяма саксия. Може да се развъжда посредством делене на огромни растения, т.е. посредством обособяване на млади издънки след цъфтежа, а също по този начин може да се развъжда и посредством семена.

Подхранването на това стайно растение се прави от първите дни на пролетта до края на лятото 2 пъти месечно. За да извършите това, използвайте повсеместен течен тор за цъфтящи растения. През зимните месеци не се прави наторяване.

Кливията заема своето място в източната философия на фън шуй. Нейната аура се счита за скъпа и специфична и излъчва невероятна сила. Има избрани фън шуй правила за развъждането на това растение.

Кливията не би трябвало да се слага в спалнята – нейната мощна сила може да повлияе на сънищата и да аргументи бодърствуване.

Растението е съвършен вид за декориране на всекидневна и офис. В тези стаи те ще имат удобен резултат върху околната среда и ще отстрани негативността от тях. И в случай че поставите няколко монети в саксията на кливията, това може да притегли разцвет и да усъвършенства фамилното благоденствие.

Но в случай че едно стайно растение е спряло да цъфти или ненадейно е сухо, съгласно фън шуй това може да значи разноски, отрицателни промени и загуби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР