Едно приспособление, което той е ползвал със заглушител. Той е

Едно приспособление, което той е ползвал със заглушител. Той е ...

Младен Маринов разясни мотива на "Горския човек", който изби шестима души в Нови Искър.

Едно приспособление, което той е ползвал със заглушител. Той е бил изобретателен. Интересувал се е как да си го направи в интернет. Адаптирал е маслен филтър от превозно средство, за да си го направи. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов в ефира на bTV, отговаряйки на въпроса, дали Росен се е самоубил наистина със заглушител. Маринов поясни и мотива на Горския човек, който изби шестимата души. "Имам логичен отговор. Тази връзка е известна на майката на Кети и на дъщеря ѝ. Мотивът не е само свързан с връзката. Той е имал намерение да извърши криминално престъпление, за което да използва информация, с която тя е разполагала. Тя е чистила жилища. В едно от жилищата собственикът е бил по-имотен. И той е искал да я направи съучастник в обира на дома. Това се случва в началото на декември", каза Маринов. 

"От разследването имаме информация, че тя след това е избягвала срещи с него. Росен ѝ е предал нейни неща чрез посредник. В момента на развоя на събитията на 31 декември. Срещата е протекла много бързо. Тя сигурно е тръгнала да бяга. Тя беше убита с 3 куршума в гърба, а после и с куршум в главата. Той е искал да заличи следите си", каза още главният секретар на МВР. 

Убийството не е станало където бе открит трупа ѝ. След убийството ѝ той е планирал и действията по отношението на семейството ѝ. След това е взел семейния автомобил и се е опитал да скрие трупа ѝ, добави Маринов.
 

Източник: blitz.bg