Едно предупреждение - че трябва час по-скоро да актуализираме операционната

...
Едно предупреждение - че трябва час по-скоро да актуализираме операционната
Коментари Харесай

Защо трябва да актуализираме смартфона си още сега

Едно предизвестие - че би трябвало час по-скоро да актуализираме операционната система на смарт телефона си, обикаля интернет в последните часове. Първоизточник е Carnegie Mellon`s Computer Emergency Response Team.

В основата на това предизвестие е опцията да станем жертва на хакерска офанзива. Този път мобилните ни устройства се оказва податливи през Bluetooth. А зложелателите получават достъп до персоналната информация, която съхраняваме.

Причината е несъвършеното криптиране на връзката сред потребителите. Така хакер, който се намира в обсега на Bluetooth връзката на устройството ни, може да го прихване и да получи всички файлове, които изпращаме сякаш към телефона на наш прочут.

За да се изчистят недоразуменията и да се предотврати тази опция, рекомендацията е да създадем ъпдейт на операционната система, написа Forbes. Ако имаме разполагаем, несъмнено.

Под евентуална опасност са всички устройства с Android, както и тези с чипове Intel, Qualcomm и Broadcom. В това число влизат и iPhone 8 и X. От Гугъл оповестиха, че са наясно със опасността и работят по ъпдейти, които да я обезвреждат. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР