Едно правителство с евентуален премиер Мария Габриел няма да се

...
Едно правителство с евентуален премиер Мария Габриел няма да се
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Дневният ред на хората няма как да бъде решен от правителство с кратък хоризонт

Едно държавно управление с възможен министър председател Мария Габриел няма да се оправи с проблемите на хората и техния дневен ред. То е замислено с къс мандат и съответни задания като Шенген и проекта за възобновяване. Това разяснява в ефира на Нова телевизия политологът Иво Инджов във връзка офертата на Бойко Борисов от вторник и упованието през днешния ден той да предложи еврокомисарката за министър председател.

Трудно ще има държавно управление в първия мандат, подкрепено от ПП-ДБ, по тази причина се връщаме на отговорността на първата политическа мощ.

Как ще действа обаче това държавно управление, в случай, че министър председателят няма да може да избира министрите си, добави Инджов. Трябва да има смислена национална политика за ограничение на войната по българските пътища, разяснява още той.

Дневният ред на хората няма по какъв начин да бъде решен от държавно управление с къс небосвод. Най-малкото, тъй като е нужна точна преценка за нужните промени в законодателството, коментира политологът Росен Стоянов. Трябва да се вгледаме в нашето, българското, европейското е там, няма да избяга, добави той. И изясни, че и за същинска правосъдна промяна също е належащо време. Все по-належащо става нуждата партиите да кажат целите си и да се договорят с президента.

Дневният ред на политическите партии се разминава с дневния ред на хората, сподели политическият анализатор и някогашен общински консултант Иван Сотиров. Пред България има две други възможности - евроатлантическо държавно управление, което да отговори на упованията на хората, или Кремълски вид - с наличието на Нинова или длъжностен кабинет на Радев, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР