Едно поверие гласи, че от гарваните в Кулата на Лондон

...
Едно поверие гласи, че от гарваните в Кулата на Лондон
Коментари Харесай

Птиците, от които зависи съдбата на Великобритания

Едно вярване гласи, че от гарваните в Кулата на Лондон зависи ориста на английската корона. Смятат ги за същинските пазители на Тауър, а с това и на цялото английско кралство, описват от „ Дойче веле “.

За гарваните на Нейно Величество дава отговор един мъж, който споделя следното:

„ Казвам се Кристофър Скайф и давам отговор за гарваните в Лондонския Тауър. Легендата гласи, че английското кралство ще загине, в случай че те изоставен Кулата. Затова задачата ми е да ги арестувам тук. “

 гарвани Тауър iStock

От 2011 година Кристофър Скайф е щатен надзирател на гарваните в Лондонската кула. Единствената му задача е да се грижи за птиците, които все още са 8 на брой.

„ Това е Попи, тя е на 2 години. 4 или 5 седмици живя при мен у дома преди да пристигна тук. Много е хубава и необикновено умна. Гарваните по принцип са доста интелигентни птици “ , изяснява Скайф.

Въпросните птици могат да летят свободно, а Кристофър Скайф ги познава като пръстите на ръцете си.

„ Всички те са доста особени и имат разнообразни качества. Някои са напряко щури, други са стеснителни, а трети - ужасно любопитни. Опитвам се първо да изуча характера на всяка птица, а това е допустимо единствено след дълги наблюдения. “

Лондонският Тауър от много време e митично място, а гарваните са под особена протекция още от XVII век, когато е издадена специфична кралска заповед поради суеверието, че точно те пазят английската монархия и нейните жители от тежки удари на ориста . Надзирават ги пазачите на Кулата. През своята бурна история това място е било кралски замък, затвор, оръжейница. Днес крепостта, ситуирана посред Лондон, е една от главните туристически атракции в града .

 гарвани Тауър iStock

Кристофър Скайф живее дружно със фамилията си в Кулата на Лондон и по през целия ден се грижи за това гарваните да не отлетят. Най-важното му оръжие е положителната храна.

„ Често считат гарваните за неприятна прокоба и знак на гибелта. Тези предания са зародили в миналото във времена на войни, само че тук в Тауър гледаме на тяхната роля доста позитивно. Ако не са те, английското кралство да е пропаднало. Затова за нас те са положително предвещание “ , споделя Крисрофър Скайф.
Лудите теории за английските монарси 7 фотоси  Лудите теории за английските монарси  Лудите теории за английските монарси  Лудите теории за английските монарси  Лудите теории за английските монарси
 ох на мама Личен списък

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg във Фейсбук и Instagram!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР