Едно писмо на дете до Дядо Коледа - различно, изпълнено

...
Едно писмо на дете до Дядо Коледа - различно, изпълнено
Коментари Харесай

Тъжно: Четвъртокласничка моли Дядо Коледа братчето ѝ да оздравее

Едно писмо на дете до Дядо Коледа - друго, изпълнено с доста горест, само че и с доста вяра, провокира вълна от състрадание в обществените мрежи. То е от четвъртокласничката Наташа от пазарджишкото село Ивайло. Момиченцето желае единствено едно - братчето ѝ Кирчо да се излекува.

Трогателното обръщение беше публикувано от директорката на учебното заведение в селото Ивана Пепечкова. Тя споделя, че тези деца порастват в честно семейство, което до момента се е борило съвсем без непозната помощ за здравето на Кирчо, който страда от мускулна дистрофия. Двамата родители са в България и са посветили времето си на момченцето и нужните му прегледи и процедури. Техни близки са отпътували за чужбина, с цел да финансират лечението. По искане на Пепечкова, която има желание да инициира дарителска акция, в учебното заведение са предоставени цялостен набор от медицински документи, в това число и оферта от турска болница. Нужната сума е 8000 евро.

Реакцията на потребителите е повече от човешка. Мнозина желаят да оказват помощ на болното дете и питат по какъв начин да преведат пари. До дни се чака да стартира дарителска акция.

Ето и писмото на дребната Наташа, молеща само за здраве на братчето си:

" Скъпи Дядо Коледа,

Казвам се Наташа. Въпреки че съм в 4 клас, към момента имам вяра в твоите чудеса. Тази година бях послушна, помагах у дома и се учех.

За Коледа не желая подарък, а единствено едно нещо – брат ми Кирчо да приключи лекуването си и да оздравее. Това е единственото предпочитание на цялото ми семейство.

Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква, макар болката, лечебните заведения и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един доста добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е доста грижлив към него.

В България лекарите не можаха да му оказват помощ. Ходи на лекуване в Турция, където му вършат вливане на стволови кафези. Мама и баща го водиха три пъти. Той стартира дори да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.

Мама и баща също са доста положителни хора. Преди години, баща откри огромна сума пари и ги върна в полицията, макар че събираме за батко. Ние имаме вяра, че в случай че сме положителни, добрината ще се върне при нас.

Дядо Коледа, в случай че можеш да сбъднеш нашата фантазия, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят.

С любов,

Наташа от с. Ивайло ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР