Едно от златните момичета Виктория Радева, поставили българския шах на

...
Едно от златните момичета Виктория Радева, поставили българския шах на
Коментари Харесай

Шахматистката Виктория посети първото си училище, посрещнаха я като шампион ВИДЕО+СНИМКИ

Едно от златните девойки Виктория Радева, сложили българския шах на международната сцена, посети своето първо учебно заведение СУ „ Никола Вапцаров ” по случай неговия патронен празник. Още с влизането й в постройката, учениците скандираха с цялостно гърло- „ Вики, Вики ”. Те й сервираха дарове, цветя и специфична торта с шахматни фигури, написа

„ Това е моето първо учебно заведение, аз съм учила тук от първи до седми клас. Бяха едни прелестни години с прелестни учители и съученици. Това просто е една огромна обич,защото  от тук съм тръгнала и тук ми е била положена основата от моята първа учителка-  г-ж Йорданова. Изключително признателна съм, че може през днешния ден да съм тук. Винаги са ме подкрепяли, припомням си всякога, когато съм се прибирала от съревнование, моите другари са ми помагали с каквото могат, учителите са ми давали в допълнение материали, от които да изучавам и постоянно е имало една голяма поддръжка от тяхна страна ”, описа златното момиче.

Тя съобщи, че е хубаво човек да знае, че има хора зад него, които постоянно ще бъдат там и ще се раздват за неговите триумфи. Радева добави, че в  шахматен проект от тук нататък й предстоят два шампионата, с цел да приключи годината. „ Предстои да се борим с тима следващата година на Олимпиадата и да дадем най-хубавото от себе си. Понеже към този момент съм студентка в персонален проект си поисквам да завърша сполучливо моят бакалавър и един ден да имам едни прелестни деца, които да се образоват,  да порастват и да имат такива прелестни учители, които аз съм имала ”, сподели още тя.

„ Процесът на подготовката минава с извънредно доста тренировки  и е хубаво човек да е непрекъснат всеки ден. Има разнообразни неща, с които се занимаваме- комбинации, дебюти и всичко, което е обвързвано с шахмата ”, приключи Виктория Радева.

Беше обособено и място, на което се изигра спонтанна партия шах, където всеки можеше да седне против Вики, да стисне ръката й и да се снима с нея.  

Директорът на учебното заведение Елена Александрова съобщи, че извънредно доста се гордее с триумфите на Виктория Радева.

" Вики е прелестно дете. Намерих брошура по случай 40-годишнината на учебното заведение, където сме я поставили в албума, когато стана вице Републикански първенец на 7 години. Голямата страст беше и в 4-ти клас.  Вики отпътува за Бразилия  и се върна като вице Световен първенец за девойки до 10 години. Това беше и огромната еуфория в учебно заведение. Имаше плакати, децата бяха събрани долу в двора и скандираха „ Вики, първенец ” и в този момент се вълнувам като се сетя, беше необикновено. Тя пораства в страгхотно семейство, има и по-малка сестричка, която също учеше тук. 

Пожелавам й да е здрава. Виждам, че фантазията й е Олимпийски медал- дано го реализира, от сърце й го искам! Завърши Александрова.





 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР