Едно от златните момичета на България Елена Бинева обяви прекратяването

...
Едно от златните момичета на България Елена Бинева обяви прекратяването
Коментари Харесай

Едно от златните момичета спира със спорта заради травма

Едно от златните девойки на България Елена Бинева разгласи прекратяването на спортната си кариера. Това е провокирано от невъзможността за пълноценно възобновяване от травмата в глезена преди шест месеца.

“Взехме единомислещо решение, че е време да приключа спортната си кариера в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами “, разгласи Бинева.
Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова беше изпълнена със суперлативи за своята близка другарка.

“За нас беше в действителност доста тежко да приемем, че Ели към този момент няма да се състезава с нас, защото в действителност имаме доста мощна връзка между тях и тя е с нас през цялото време. С нея не един път сме си представяли и края на кариерите си, само че нямаше по какъв начин да не уважим решението й, тъй като здравето е приоритет за всички. Явно по този начин е трябвало да стане, не мисля, че тя съжалява за нещо. Имахме ужасно доста прекарвания и страсти, които ще помним цялостен живот “, разяснява тя.

Президентът на федерацията Илиана Раева също беше изпълнена с удивление от хладнокръвието и класата на Бинева в тежкия миг.-->

“Съдбата е избрала различен път за нея и това нежно и необикновено момиче го одобри с цялото си достойнство на огромен първенец, огромна персона и на един същински влъхва! “, сподели Раева.
Световната шампионка от София 2018-а Бинева ще остане покрай тима в похода на ансамбъла ни към оценките в Токио. Показаното в Минск, където девойките на Весела Димитрова завоюваха сребро, е гаранция за бъдещите триумфи, даже в отсъствието на златната Ели, само че с окуражената Ерика Зафирова .
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР