Едно от три издадени решения за връщане на мигранти, проникнали

...
Едно от три издадени решения за връщане на мигранти, проникнали
Коментари Харесай

ЕК: България и Румъния са готови да се присъединят към Шенген и няма какво да се чака

Едно от три издадени решения за връщане на мигранти, проникнали нелегално в Европейски Съюз, се извършва.

Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя означи, че предходната година в Европейски Съюз нелегално са пристигнали 330 хиляди мигранти и това е доста нарастване.

Повечето от тези хора нямат потребност от интернационална протекция, само че подават молби и това натоварва системата, разясни Йохансон. По нейните думи получените в Европейски Съюз предходната година молби са 924 хиляди и това съставлява огромно общо предизвикателство.

Йохансон посочи, че до момента в Европейски Съюз са издадени към 300 хиляди решения за връщане на мигранти в страните на генезис, само че фактически върнатите са към 70 хиляди. Тези, които нямат право да останат, би трябвало да бъдат върнати, съобщи еврокомисарят.

Данните на Европейска комисия сочат, че съгласно броя на подадените поръчки за протекция по отношение на броя на популацията на обособените страни в Европейски Съюз, най-натоварени са управляващите в Кипър, следват Австрия, Гърция, Люксембург, Словения и Белгия. Най-много по брой са получените молби в Германия, Франция, Испания и Австрия. Скоро Европейска комисия ще показа тактика за по-ефективни връщания, заяви Йохансон.

В отговор на въпрос тя съобщи, че България и Румъния са в действителност подготвени да се причислят към Шенген и няма какво да се чака. Двете страни сътрудничат доста добре по всички значими въпроси, свързани с миграцията, заключи еврокомисарят.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР