Едно от тези стада е на баба Дора и тя,

...
Едно от тези стада е на баба Дора и тя,
Коментари Харесай

Драматичната Развръзка: Избиха Стадото На Баба Дора

" Едно от тези стада е на баба Дора и тя, както всички, ще получи обезщетение. Това ще стане до една седмица, а за всички останали в Шарково, чиито животни преди този момент бяха умъртвени, изплащането ще стане на следващия ден ", добави той, представен от " Фокус ".

Той напомни, че в трите обитаеми места - Шарково, Странджа и Краново, са били доказани 22 позитивни проби.

" Което значи, че там без значение от това, че не всички стада са с позитивни проби, заради контактност, трябваше да се подходи по този метод. Това е метод, доказан като верен от Европейската комисия, която беше при нас. В петък бяха платени компенсациите в Краново и Странджа ", сподели още Порожанов.

Министърът посочи, че последните три двора, в които имаше животни, ще бъдат дезинфекцирани през днешния ден, а до дни ще стартира и самото изчистване на оборите.

" Работата на министъра е тези хора да получат съответни, рационални и в тази ситуация спомагателни компенсации. Плащаме много над цената на животното. В петък бяха изплатени компенсациите в Болярово, пристигнаха хора да ни благодарят. В събота преди да си потегли имаше схващане, в неделя нещата се обърнаха. Процесът беше възпрепятстван. Леля Дора се беше примирила. При нея нямаше позитивни проби, само че в самото село имаше инфектирани животни. Не може да се постъпи по различен метод в тази обстановка. Но имаше хора, които я надъхваха в друга посока ", разяснява по-рано той пред Канал 3.

Порожанов акцентира, че чумата е тежко заболяване и би трябвало да се борим с него, тъй като може да се трансформира в сериозен проблем. Той обаче призна, че управляващите са имали слаба връзка с животновъдите.

Вчера от ГЕРБ демонстрираха видеозапис, оповестен във Facebook, в който един от доброволците споделя, че е приказвал с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която му давала указания какво да вършат. От ръководещата партия попитаха социалистката познавали хората, организирали митингите, и се заканиха да я дадат на прокурор, в случай че се откри, че е попречила евтаназирането на животните.

До този миг няма коментар от Нинова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР