Едно от тези доказателства е картата на света на турския

...
Едно от тези доказателства е картата на света на турския
Коментари Харесай

Картата На Османския Адмирал Пири Рейс Разгадава Най-Големите Мистерии На Древния Свят! Снимки!

Едно от тези доказателства е картата на света на турския адмирал Пири Рейс от 1513 година.

Картографирането е сложна активност и изисква високо равнище на цивилизованост. Предполага се, че е зародило към 1000 година прочие Хр по времето на Вавилон.

Антарктика, съгласно формалната история е открита за първи път от съветска експедиция през 1820 година. Континентът е затрупан от ледена шапка, за която се счита, че се е формирала преди 34-45 милиона години.

Според това, което знаем, Антарктика не би трябвало да се появява на която и да било карта от преди 1820 година Освен това всички карти на Антарктика би трябвало да са „ в комплект “ с полярната й шапка, която е на милиони години.

Османска карта, формирана от картографа и боен адмирал Пири Рейс, повдига основателни подозрения във връзка с всичко, което си мислим, че знаем за античната цивилизация.



Картата на Пири Рейс, фокусирана върху Западна Африка, Източния бряг на Южна Америка и Северния бряг на Антарктика, показва елементи на бреговата линия на Антарктика (страната на кралица Мауд). Забележително, замръзналият континент не е затрупан с лед на тази карта, а с растителност. Как може карта от 1513 година да изобразява континент, който не е „ открит “ чак до 1820 година? Или, в случай че допуснем, че континентът е открит от цивилизациите, които знаем от 4000 година прочие Хр., къде е ледената му шапка?

Парадоксите, показани на тази карта не били от изключително значение за света, до момента в който професорът по история от Ню Хампшир, Съединени американски щати Чарлс Хапгууд не дал публичност на обстоятелството, че картата на Пири Рейс дава напълно друга светлина на античната история и геологията. Професорът вярвал, че картата поддържа неговата лична геоложка доктрина, съгласно която елементи от Антарктика може да са останали незаледени чак до 4000 година прочие Хр.

Презентацията на Хапгууд е толкоз безапелационна, че даже Алберт Айнщайн написа в увода към книгата на Хапгууд, издадена през 1953: „ Идеята му е истинска, елементарна и в случай че продължи да се удостоверява – от огромна значимост за всеки, обвързван с историята на земната повърхнина “.

Автентичността на картата не предстои на подозрение, само че информацията върху нея е с неразбираем, тайнствен генезис. Самият Пири Рейс написа, че информацията е взета от други, по-стари карти, доста от които, допуска Хапгууд, може да са копирани и прерисувани обратно във времето от преди разрушаването на Библиотеката на Александрия в Египет, което изтрива цялата литература и знание на човечеството по това време.

Тази догадка отваря вратата на опцията някоя забравена антична цивилизация да е имала потенциала да стигне до Антарктика, да е имала и технологията да разграфи света и да прави карти във времето, преди образуването на ледената шапка. Това е съществено отклоняване от актуалните ни показа за антична история.

Липсата на ледената шапка на Антарктика в картата на Пири Рейс е характерна специфичност, предиздвикала през 1960 година Хапгууд да се обърне за мнение към Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Той попитал военните, с изключение на други неща, дали формата на континента и бреговата му линия в картата на Пири Рейс прилича действителността под леда, такава каквато военните я познават, поради сеизмичните проби, които провеждали там. Отговорът бил удивителен:

„ Географските елементи, изобразени в долната част на картата съответстват отчетливо с резултатите от сеизмичния профил, изработен през върха на ледената шапка от шведско-британската антарктическа експедиция през 1949 година Това е индикация, че бреговата линия е картографирана преди да бъде покрита с лед. Ледената шапка в този район понастоящем е с дебелина към 1 миля (1609 м). Ние нямаме визия, по какъв начин тази карта може да бъде формирана с хипотетичните географски знания през 1513 година “ – Харолд З. Олмайер, полковник, пълководец на Военновъздушни сили Съединени американски щати.

Ако теорията на Хапгууд е достоверна, в което даже Айнщайн е вярвал, следва, че е имало интервал сред 13 000 година прочие Хр. и 6 000 година прочие Хр., в който Антарктика се е намирала по-близо до екватора и е имала климат, сходен на този в най-южните елементи на Южна Америка. Професорът считал, че прелом, засегнал цялата литосфера на земята, е предизвикал едновременното придвижване на всички континенти до актуалната им позиция. Гледна точка, друга от това, което предлага общоприетото пояснение на теорията за тектоничните плочи.

Впрочем, в случай че Антарктика се е намирала по-на Север, в сравнение с е сега и до относително скоро(6000 година прочие Хр.) не е била покрита с лед, кой тогава е бил в положение да я картографира доста преди всяка известна ни цивилизация? Възможно ли е още 4000 година прочие Хр. цялата земя да е била картографирана, както допуска картата на Пири Рейс и теорията на проф. Чарлс Хапгууд?

Много историци обаче настояват, че тук става дума за псевдоисторически спекулации, само за търсене на сензация. Твърди се, че от картата са оживели единствено обособени части и цялата история просто не е истина./megavselena.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР