Едно от правилата на добрия грим гласи, че ако носим

...
Едно от правилата на добрия грим гласи, че ако носим
Коментари Харесай

Как да съчетаете дръзки устни с драматичен поглед

Едно от разпоредбите на положителния грим гласи, че в случай че носим червило в ослепителен цвят, по-добре да не гримираме очите в наситени нюанси, а да ги оставим неутрални. И противоположното.

Звездите на аления килим обаче ни демонстрират, че разпоредбите съществуват, с цел да бъдат нарушавани, и то сполучливо. Не, не е невероятно, нито пък неестетично, да съчетаете дръзки устни с трагичен взор. Ето по какъв начин.

Хубаво е да познавате цветовете

Няма значение по какъв начин ги носите, оранжевите сенки за очи в никакъв случай няма да стоят добре с алено червило. Драматичен опушено сив грим обаче постоянно ще си пасне съвършено с всеки вид устни и червило. Мислете по този начин: в случай че не бихте съчетали два цвята в една дреха, значи не трябва да го вършиме и върху лицето си.

Не прекалявайте

Без значение дали е черен или в цвят от дъгата, забележимият грим за очите наподобява най-добре, в случай че остане наоколо до линията на миглите и е комбиниран с сходно смело червило. Котешкият взор в черно ще си подхожда с всяко червило, само че в случай че гримът ви е опушен в лилавата гама – не. Когато вкарвате цвят в грима си, по-добре да е семпло – тънка очна линия е по-добре от блендирани сенки.

Прецизността е основна

Понякога не е задоволително просто да нанесете червилото непосредствено от гилзата. За трагичните визии четката за червило е значима. Използвайте тънка четка, с цел да нанесете коректор към линията на устните, с цел да е чиста и ясна и с цел да намалите размазването. Същото важи и за очите – брокатена парченце или дребно размазване може да направи визията ви от съвършена до небрежна.

Всичко останало е семпло

Руж, бронзатор, хайлайтър и в някои случаи даже миглите – всичко би трябвало да остане минимално и семпло. Фон дьо загар с леко покритие или тониран крем и коректор са всичко, което ви би трябвало, с цел да завършите визията. С дръзки очи и устни останалата част от лицето би трябвало да наподобява свежа и естествена.

Снимки: Profimedia

Кейт Мидълтън “рециклира ” тоалетите си
Най-странните дарове, които звездите получават
Как наподобяват звездите без грим

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР