Едно от последните решения на отиващия си Европейски парламент (ЕП)

...
Едно от последните решения на отиващия си Европейски парламент (ЕП)
Коментари Харесай

Задават се нови задължителни изисквания за безопасност за всички коли в ЕС

Едно от последните решения на отиващия си Европейски парламент (ЕП) се оказа извънредно значимо за автомобилния отрасъл. Съгласно него, от май 2022 година всяка новопроизведена кола, която се употребява в Европейски Съюз, би трябвало да бъде съоръжение с избрани системи за сигурност, излиза наяве от решението на Екологичен потенциал. А от май, 2024 година, същото се отнася и за към този момент създадени и пуснати в придвижване коли към този миг.
Какви са новите технологии – де факто двуцифрен брой, като измежду тях са черни кутии, умна система за управление на скоростта, за безвредно придвижване на заден ход посредством камери или сензори, технология, предупреждаваща за разпръскване или унесеност на водача, система за спешно прекъсване, както и със самобитен дрегер - система, която да разпознава дали водачът е пил.
Според показани в Екологичен потенциал калкулации, Интелигентната система за контролиране на скоростта (ISA) може да способства за намаляването с 20% на смъртните случаи по пътищата в Европейски Съюз. Идеята е, че на база пресмятане по карта и пътни знаци, ISA ще предизвестява водача дали кара прекомерно бързо на несъмнено място.
Освен това, от ноември 2025 година новите камиони и рейсове би трябвало да имат технология, която да оказва помощ на водачите им да виждат по-добре и ясно „ уязвими участници в движението” – пешеходци и велосипедисти. От ноември 2028 година технологията би трябвало да бъде внедрена и във към този момент съществуващите модели и рейсове.
Решението на Екологичен потенциал в този момент отива в Европейския съвет, който също би трябвало да го утвърди, с цел да стане то наложително.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР