Едно от популярните лица на поп-фолк сцената у нас -

Едно от популярните лица на поп-фолк сцената у нас - ...

Отказвали ли са болници лечение на починалия поп-фолк певец Ангел?Едно от популярните лица на поп-фолк сцената у нас - певецът Ангел, почина от коронавирус.

Заради трагичният случай с 36-годишния изпълнител започнаха проверки. За Βulgaria ON AIR директорът на 5-та градска обяви каква е причината изпълнителят да бъде преместен от едно лечебно заведение в друго.

В края на лятото, когато здравните власти обявяват, че отново затягат мерките и затварят нощните заведения в социалните мрежи, поп-фолк певецът изразява своето възмущение за рестрикциите.

Вирусът, с който вече повече от година целият свят се бори, поваля и поп-фолк певеца. Така започва лутането от болница в болница, където Ангел търси вариант да бъде хоспитализиран. Неотлъчно до него е и годеницата му Христина. Още по темата26 сеп 2021 19:57309"В две болници отива, казва че е болен и не искат да го приемат, изобщо не ги интересува. Защото нямал в момента положителен ПСР тест, това ми го казва той. Остава вкъщи 5-6 дни и накрая се съгласяват само в 5-та градска", каза пред Bulgaria ON AIR годеницата на починалия певец, Христина Пейкова.

Така на 14 септември Ангел е приет в 5-та градска болница с двустранна пневмония.

"След направен преглед, консултация и рентгенография, е установена двустранна, тежка, напреднала бронхопневмония и веднага е бил приет в Ковид отделението. След назначената терапия е имало известно подобрение, но рязко се е влошил на 23 септември сутринта", каза директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров.

Въпреки първоначалното подобрение, сатурацията на изпълнителя пада. Затова от здравното заведение решават пациентът да бъде преместен в друга болница.

"Това е принудило нашия екип той да бъде приведен в болница, в която разполагат с интензивни легла, ако се наложи да бъде интубиран", уточни д-р Борил Петров.

Според годеницата на Ангел, новото лечение не е дало резултат.

"Слагат го на кислород, който е на макс. Той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори. Аз звъня в болницата и питам това нормално ли е. Те ми обясниха, че от кислорода лигавицата изсъхва. Аз им казах, че той не може да диша, а те ми отговориха, че това, едва ли не, не ги интересува", разказва още Христина Пейкова.

За Βulgaria ON AIR от ИСУЛ заявиха, че са направили вътрешна проверка. Направените анализи на лечебното заведение не са открили нарушения.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg