Едно от първите съмнения у лекарите в Германия, станало повод

...
Едно от първите съмнения у лекарите в Германия, станало повод
Коментари Харесай

Какво представлява т. нар. синдром на разтръсканото бебе?

Едно от първите подозрения у лекарите в Германия, станало мотив за отнемането на 7-месечното бебе Катерина е, че родителите може да са разтръскали детето и по този начин да се е появил кръвоизливът в мозъка му. Затова бяха предоставени повторни прегледи на момиченцето.

Какво в действителност съставлява тъй наречените " синдром на разтръсканото бебе " и какви други аргументи могат да доведат до хематом в мозъка - репортаж на Милена Кирова.

Хипотеза първа. Бебето плаче безспирно. Родителите не устоят. Разтръскват го. То стопира.
Проф. Иван Литвиненко - шеф на клиниката по неврология в СБАЛДБ, " Проф. Иван Митев ": Но освен това люлеене на главата - когато главата отива мощно обратно и след това брадичката да опре в гръдния панер става подгъване, изкривяване в огромен ъгъл на съдовете, които хранят мозъка на детето. Мозъкът е по-раним, съдовете също са по-раними.
Хипотеза втора. Бебето се смее. Започват игри и закачки.
Проф. Иван Литвиненко - шеф на клиниката по неврология в СБАЛДБ " Проф. Иван Митев ": От обич подмятане на детето може - да разклати мощно главата. Дори да не сме сигурни, дали едно такова подмятане е равностойно на мощното люлеене при афект, е хубаво хората да знаят, че то носи опасности.
Хипотеза поредна. Едно бебе може да получи мозъчен кръвоизлив още при раждането или поради заболяване.
Проф. Иван Литвиненко - шеф на клиниката по неврология в СБАЛДБ " Проф. Иван Митев ": И е доста мъчно човек да бъде безапелационен от какво тъкмо се е случило, т.е. едната част от тези аргументи могат да се потвърждават. И да се изключват със съответните проучвания.
Всяко дете изпитва някакви контузии, само че не всеки реагира с подобен кръвоизлив. Колкото е по-малко едно дете, толкоз вероятността това да се случи е по-голяма.
 Започна делото за отнетото българско бебе от родителите му в Германия Започна делото за отнетото българско бебе от родителите му в Германия
Първо съвещание на съда в Германия по проблема с отнетото 7-месечно българско бебе от неговите родители поради подозрения за принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР