Едно от първите неща, които социалдемократът Димитър Ковачевски обеща да

...
Едно от първите неща, които социалдемократът Димитър Ковачевски обеща да
Коментари Харесай

Новият премиер на Северна Македония обещава средна заплата от над 500 евро и легализиране на криптовалутите

Едно от първите неща, които социалдемократът Димитър Ковачевски даде обещание да извърши като министър председател на Северна Македония е той и правителстовто му да работят за повишение на виталния стандарт в страната. Конкретно поставената цел е междинната месечна работна заплата да надмине 500 евро. В момента тя е към 450 евро.

В изискванията на пандемия, енергийна рецесия и блокирането от страна на България кандидатурата за участие в Европейски Съюз, упованията към заместника на Зоран Заев са в действителност доста огромни. Основните цели на новото северномакедонско държавно управление са точно повишението на виталния стандарт и тежките договаряния с България, написа BalkanInsight.
 Сърбия и Северна Македония направиха крачка към Европейския съюз
Сърбия и Северна Македония направиха крачка към Европейския съюз

Скопие регистрира триумф на референдум за промени в Конституцията, а Скопие избра харвардски ученик за министър председател

След провелата се в Скопие първа среща сред българския министър-председател Кирил Петков и северномакедонския му сътрудник Димитър Ковачевски и за двете страни наподобява, че най-накрая може и да има " светлина в тунела ". Макар че още е прекомерно рано да се каже.

Новото държавно управление дава обещание да работи за увеличение на междинната месечна заплата до над 500 евро, което в действителност е с към 50 евро повече от сегашната. Но в изискванията на пандемия, инфлация и рецесия, това не е по никакъв начин малко, твърди Ковачевски.

Премиерът дава обещание още да бъдат увеличени финансовите вложения в инфраструктура и да бъдат привлечени повече задгранични вложения. Според Ковачевски годишният стопански напредък по време на неговия мандат ще се усили от от 4,9% до 5,9%.

Новият министър-председател желае да легализира търговията с криптовалути, тъй като по този начин Северна Македония щяла да е " в крайник със международните трендове ".

Нека се върнем на блокирането от страна на България на началото на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, поради нерешения исторически спор. Според северномакедонските медии една промяна в новия кабинет е изключително забавна.
 Северна Македония постави ценови таван на съществени хранителни артикули
Северна Македония постави ценови таван на съществени хранителни артикули

Това визира самун, захар, брашно, олио, мляко, сирене, месо

Мястото на някогашния министър на Европейски Съюз Никола Димитров се заема от социалдемократа Боян Маричич, който беше министър на правораздаването в предходния кабинет. Димитров беше безпартийна фигура и точно той изигра основна роля в тежките договаряния и подписването на историческото съглашение с Гърция през 2018-а година за промяната на името на Северна Македония, което тогава деблокира евроатлантичекия път на страната.

Днес Димитров показва съмнение, че " някой " желае той да излезе от новия кабинет и да напусне страната, защото към този момент му е препоръчано да стане дипломат във Вашингтон. Той отхвърли. Тази седмица Димитров предизвести новото държавно управление да бъде " доста деликатно в договарянията с България ".
 Европа отпуска на Северна Македония милиони евро за газова връзка с Гърция
Европа отпуска на Северна Македония милиони евро за газова връзка с Гърция

Европейската капиталова банка дава на страната €28,9 милиона от общата инвестиция в размер на €100 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР