Едно от първите неща, които ще направим, когато българите ни

...
Едно от първите неща, които ще направим, когато българите ни
Коментари Харесай

Нинова: Искаме свободен достъп до всякакви ваксини

Едно от първите неща, които ще създадем, когато българите ни гласоподават доверие, е да предприемем стъпки да осигурим свободен достъп до всевъзможни ваксини .
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата в Народното събрание по предлагането на Българска социалистическа партия за съветската ваксина " Спутник V ".
Тя аргументира за какво Българска социалистическа партия са създали предложение за съветската ваксина " Спутник ".
 Българска социалистическа партия: Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани такива Българска социалистическа партия: Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани такива
Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани ваксини и да помогнем на българските жители....
" Причините са две.  Първата - държавното управление на Бойко Борисов се провали във имунизационния проект . Ще се позовавам единствено на обстоятелства.
Правителството утвърди имунизационен проект с групи, които първи би трябвало да се имунизират и държавното управление анулира този проект.
Правителството дефинира зелени коридори, хората се подредиха на опашки и ги върнаха назад, тъй като ваксини няма. Възложиха на персоналните лекари да създадат описи и да стартират имунизационен проект, те ги направиха, ваксини няма. Лекарите се връщат назад и пациентите. Това е едната причина ", съобщи още Нинова.
" Втората, искахме и желаеме да осигурим свободен избор на българските жители от всички благоприятни условия за ваксина . Ускоряването на имунизационния развой ще докара до отваряне на ограниченията, до гарантиране на здравето на хората, до възобновяване на стопанската система и обществения живот в България ", съобщи още Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че ГЕРБ отхвърлят да поддържат Българска социалистическа партия с два аргумента и едно обвиняване.
 Сериозен спор за съветската ваксина против ковид в Народното събрание Сериозен спор за съветската ваксина против ковид в Народното събрание
Депутатите се събраха за финален работен ден. Българска социалистическа партия влязоха в зала, като само Движение за права и свободи останаха правилни на традицията да не обезпечават кв...
" Първи мотив, пречи ни българското законодателство. Било незаконно да приемем такова решение, тъй като българският Закон за медикаментите не ни разрешава. Мога да изтъквам доста такива, в случай че някоя формация би трябвало да се облагодетелства от този закон ", съобщи още Нинова.
" Сега нямате опция да измененията един закон, в случай че той ви пречи. Ние твърдим, че не е по този начин. Знаете ли, че за този парламент сте променяли Кодекса за обществено обезпечаване 31 пъти . Сега, когато стотици хора са на улицата и чакат на опашки за ваксини не можете да измененията един текст в закона. Това не е мотив или най-малко не е заможен ", съобщи още Корнелия Нинова.
Тя цитира и вторият мотив на ГЕРБ, че не могат да създадат нищо без европейските органи и също го дефинира като неплатежоспособен.
Лидерът на Българска социалистическа партия даде образец с Чехия, Унгария, Словакия и Австрия.
" Нашето предложение било лобизъм за една ваксина. Тези хора, които изброих не са ли от вашите политически фамилии. Нима австрийският канцлер или немското държавно управление, или Орбан да са лобисти за съветска ваксина? Не единствено че пристъпват към диалози - купуват и вършат индустриални мощности. Ако половин Европа са лобисти, то цяла Европа и водачите са обхванати от лобизъм за съветска ваксина. Не, тези хора имат темперамент и тези хора са държавници, а не се крият от боязън зад тила на европейските институции и Европейска комисия, посочи Нинова.
 Дариткова: Кой ще носи отговорност при затруднения от съветската ваксина? Дариткова: Кой ще носи отговорност при затруднения от съветската ваксина?
„ Длъжни сме да съблюдаваме настоящото законодателство за лекарствените артикули в хуманната медицина, което не разрешава препарати,...

" Първа опция - отказвате, тъй като към този момент договорите и платихте 13 млн. за половин милиард лв.. Изчерпали сте парите и ви е боязън, че някой ден, някой може да ви търси отговорност и не смеете да предприемете последваща крачка . Това е едната опция.
Втората, през целия ден говорите за лобизъм от страна на " Българска социалистическа партия за България " някой от вас ще пристигна ли тук да отговори на един въпрос - ", попита още Корнелия Нинова, представена от Фокус.
" Възможно ли е да отказвате, внушавайки трета вълна, спирайки плановите интервенции, усилят се броя на инфектираните, с цел да употребявате тази обстановка за изборите, с цел да намалите изборната интензивност? Възможно ли е да си вършиме тънки политически сметки за сметка на здравето на нацията?
. Ако през днешния ден не приемете нашето предложение, ние заявяваме - когато решите, че сме почтени да управляваме страната и ни дадете доверие, надяваме се да е след 4 април, едно от първите неща, които ще създадем е да предприемем стъпки да осигурим на вас свободен достъп до всевъзможни ваксини ", приключи Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР